Uutinen

Pietarilainen jazz-ska-rockbändi Spitfire Maailma kylässä -festivaaleille

Janne Sivonen
25.4.2001

Maailma kylässä tarjoaa kuulijoille tiukkaa jazz-ska-rockia Pietarista: Suomea keväällä kiertävä Spitfire soittaa kiertueen suurimman keikkansa Kaisaniemen puistossa.

Spitfire edustaa venäläisen rockmusiikin glasnost-sukupolvea: yhtyeen jäsenet ovat syntyneet 70- ja 80-luvuilla. Suomessa ryhmä esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1998 Oranssi-klubilla. Ryhmä muistetaan myös viime vuoden Ilosaarirockin mainiosta konsertista sekä muutamalta suositulta klubikeikalta. Parhaimmillaan Spitfire on juuri livekonserteissa.

SpitfireSpitfire on niittänyt mainetta myös muualla Euroopassa. Yhtyeen levyjä ja useita singlejä on julkaistu Venäjän lisäksi Saksassa, Sveitsissä, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa sekä monissa Itä-Euroopan maissa.

Spitfire on saanut vaikutteita punkista ja "autotalliskasta". Esikuvikseen yhtye mainitsee Mighty Mighty Bosstonesin sekä Skatalitesin. Viime aikoina musiikki on saanut enemmän sävyjä ja
vaikutteita muun muassa bossanovasta ja jazzista. Spitfire laulaa englanniksi ja venäjäksi - festareilla esityskieli on venäjä.

Yhtyeen kotisivu

Lisää festariuutisia osoitteessa www.kepa.fi/maailmakylassa