Uutinen

Pelastakaa Lapset ry aloittaa lastensuojelun kehittämishankkeen Sortavalassa

Merja Saarikoski
17.4.2001

Pelastakaa Lapset ry on aloittanut yhteistyön sortavalalaisen Spasite Detej - lastensuojelujärjestön kanssa. Hankkeen tarkoitus on kehittää ennaltaehkäisevää lastensuojelutoimintaa Sortavalassa.

Hankkeessa koulutetaan vapaaehtoisia tukihenkilöitä nuorille ja tukiperheitä perheille, lisätään sosiaali-, opetus- ja terveystoimen sekä poliisin tietotaitoa lasten oikeuksista sekä lasten hyvinvointiin vaikuttavista ennaltaehkäisevistä toimista. Perheille jaetaan valistusta lasten oikeuksista ja ongelmista, terveydenhoidosta ja tukimuodoista sekä nuorille tarjotaan vapaa-ajantoimintaa. Ulkoministeriö on myöntänyt hankkeelle 140.000 markkaa lähialueyhteistyötukea.

Pelastakaa Lapset ry:n vieraina parhaillaan olevat Kira Bahireva, Lena Muss, Marina Lebedeva sekä Sortavalan apulaiskaupunginjohtaja Anatoli Gusarov ovat sosiaali-, opetus- ja terveystoimen ammattilaisia. Kaikki henkilöt toimivat aktiivisesti viime vuonna perustetussa lastensuojelujärjestössä, jonka toiminnan kehittämiseen Pelastakaa Lapset osallistuu.

Pelastakaa Lasten kevätkeräyksen eräs kohteista on Sortavalaan perustettava äiti-lapsi -kohtaamiskeskus, jossa äideille ja lapsille jaetaan valistusta sekä ravintoa. Keskuksen toiminnasta tulee käytännössä huolehtimaan Spasite Detej. Lisäksi Pelastakaa Lapset ry:llä on Sortavalassa kummitoimintaa, jolla tuetaan sortavalalaislasten hyvinvointia.

Lahjoitukset Sortavalan äiti-lapsi - kohtaamiskeskuksen hyväksi Pelastakaa Lasten Hätäapurahaston tilille Merita 101730-210727 tai soittamalla keräyspuhelimeen 0700-0-4441 (50mk + pvm) tai lahjoittamalla internetissä www.pela.fi