Uutinen

Obama vaatii G20:tä tukemaan kehitysmaita

Yhdysvaltain presidentin mukaan rikkailla valtioilla on velvollisuus auttaa köyhempiään talouskriisin keskellä.
Sanna Jäppinen
25.3.2009

Voimakkaasti Yhdysvaltain taloutta taantumasta ulos ajava presidentti Barack Obama esitti tiistaina 24.3, että maailman vauraimpien valtioiden olisi toimittava pikaisesti ja tarjottava sekä apua että järkeviä lainoja maailman köyhimmille maille, uutisoi CNS News.

Obaman mukaan köyhiä maita tukemalla voidaan antaa potkua kaupankäynnille ja maailmantaloudelle. Toisaalta kyse on rikkaiden maiden velvollisuudesta, mutta myös oman hyvinvoinnin takaamisesta.

"Jos käännämme selkämme köyhille, kriisin aiheuttamat kärsimykset lisääntyvät ja omakin elpymisemme viivästyy, sillä markkinat kutistuvat entisestään ja yhä useampi amerikkalainen menettää työnsä", presidentti arvioi.

Obama esitti myös toiveita huhtikuun alussa kokoontuvalle johtavien teollisuus- ja kehitysmaiden G20-huippukokoukselle. Hänen vaatii maiden johtajia muun muassa lisäämään huomattavasti Kansainvälisen valuuttarahaston kykyä vastata hätätilanteisiin ja tukemaan alueellisia kehityspankkeja niin, että ne voivat lisätä lainanantoa.

 Lisää tietoa aiheesta

  • CNS News: Obama Calls on G-20 to Give More Aid to Under-Developed Nations