Uutinen

Nuorisovaellus voitti kansainvälisyyskasvatuskilpailun

Kepan kansainvälisyyskasvatusverkosto palkitsi keskiviikkona 6.10. juhlaseminaarissa Helsingissä parhaan menetelmän kansainvälisyyskasvatukseen.
Ilona Niinikangas
6.10.2004

Palkinto myönnettiin Nuoret – läheltä ja kaukaa -vaelluksesta, joka on suunnattu porilaisille eritysnuorille ja maahanmuuttajille. Kaksipäiväisen vaelluksen aikana osanottajat kiertävät 25 kilometrin lenkin Joutsijärven ympäri. Vaelluksia on tähän mennessä järjestetty kolme kertaa ja mukana on ollut yhteensä noin 60 nuorta. Tapahtuman järjestäjät uskovat, että yhdessä tekeminen on paras tapa lisätä suvaitsevaisuutta ja kaventaa kulttuurieroja.

Palkinnon arvo on 1 000 euroa ja sen luovutti opetusministeri Tuula Haatainen. Hän kiitteli voittajia siitä, että he ovat rohkeasti valinneet haastavan kohde- ja ikäryhmän. "Parhaimmillaan erityisnuorten ja maahanmuuttajien yhteisellä vaelluksella koetut elämykset voivat vaikuttaa osallistujiin koko heidän elämänsä ajan", hän totesi.

Nuorisovaelluksen järjestää Porin kaupungin nuorisotyö yhdessä Satakunnan Monikulttuurisuusyhdistyksen ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Satakunnan piirin kanssa.

Lisätietoja:
Kepan projektisihteeri Pauliina Koponen, p. 050 329 1605.
Nuorisotyöntekijä Minna Rauas, p. 040 70 30 513.