Uutinen

Norjalaisjärjestön kehityshankkeille kritiikkiä oman edun tavoittelusta

Norges Vel -järjestön kehitysyhteistyöhankkeiden Keniassa ja ja Ugandassa on arvioitu edistävän lähinnä hanketyöntekijöiden etua ja suorastaan heikentävän autettavien asemaa.
Sanna Jäppinen
3.1.2006

Lähes 200 vuotta vanhan norjalaisen Norges Vel -järjestön (Det Konglige Selskap for Norges Vel) kehitysyhteisyöhankkeet Ugandassa ja Keniassa on arvioitu huonosti hallinnoiduiksi, uutisoi norjalainen Aftenposten.

Järjestöä syytetään siitä, että hankkeet on käynnistetty oman edun tavoittelemiseksi. Ylimitoitetut palkat sekä huono hallinnointi ja suunnittelu ovat johtaneet siihen, että kehitysyhteistyön toisena osapuolena olevat köyhät maanviljelijät ovat joutuneet entistä huonompaan asemaan.

Epäselvyydet kävivät ilmi Norjan ulkoministeriön alaisuudessa toimivan kehitysyhteistyötoimisto Noradin tilaamasta ja konsulttiyritys NCG:n toteuttamasta raportista.

"Otamme saamamme kritiikin hyvin vakavasti ja olemme monista asioista samaa mieltä. On täysin selvää, että on paljon parantamisen varaa, ja meidän on tehtävä monia muutoksia työtapoihimme", totesi Norges Velin kansainvälisen osaston johtaja Jan Borsheim Aftonpostin mukaan.

Noradin johtaja Poul Engberg-Pedersenin mukaan kritiikillä tulee olemaan vaikutuksia Norges Velin Noradin kautta saamaan tukeen.

Lisää tietoa aiheesta