Uutinen

Nepad perustaa rahaston vuosituhattavoitteiden saavuttamiseksi

Afrikan maiden Nepad-kumppanuusohjelma perustaa rahaston, jonka avulla edistetään vuosituhattavoitteiden saavuttamista ja pannaan käytäntöön G8-maiden suosituksia.
Sanna Jäppinen
3.3.2006

Nepad-kumppanuusohjelman (The New Partnership for African Development) liiketoimintaryhmän puheenjohtaja Bamanga Tukur ilmoitti, että Nepad perustaa rahaston, jonka tukee kehitykselle suotuista taloudellista toimintaympäristöä niin kansallisella, alueellisella kuin mantereenkin tasolla, uutisoi AllAfrica.

NIFF-rahasto (Nepad Infrastructure Facilitation Fund) toimii yhteistyössä Afrikan kehityspankin kanssa. Rahaston neuvottelukunta on jo nimitetty.

Rahaston avulla pyritään edistämään vuosituhattavoitteiden saavuttamista sekä G8-maiden johtajien viime heinäkuussa Gleneaglesin kokouksessa antamia suosituksia Afrikan kehittämiseksi. Tukur muistutti, että kun suosituksia sovelletaan käytännössä, on tärkeää, että kehitys alkaa ruohonjuuritasolta.

"Jotta päästäisiin kaivattuun talouskasvuun kansallisella tasolla, on myös epävirallinen sektori saatava mukaan. Erityisesti nuorten ja naisten toimintakykyä olisi parannettava maataloudessa ja agrobisneksessä", Tukur totesi AllAfrican mukaan.

Nigerian presidentin erityisavustaja Nepad-kysymyksissä Isaac Aluko-Olokun totesi, että haasteena on nyt se, kuinka Afrikan ja avunantajamaiden kumppanuutta kehitetään ja kuinka säilytetään Gleneaglesissa syntynyt tekemisen meininki.

"G8:n nykyisen puheenjohtajan Venäjän rooli on kriittinen: sen on varmistettava, että Afrikka säilyy keskipisteessä myös G8-maiden seuraavassa tapaamisessa Moskovassa", Aluko-Olokun toteaa AllAfrican artikkelissa.

Lisää tietoa aiheesta