Uutinen

Myös Merkel tukee rahoitusmarkkinaveroa

Saksan valtiojohto nostaa rahoitusmarkkinaveroa esille. Onko kyse vain vaalikampanjoinnista?
Jari Nousiainen
14.9.2009

Saksan talousministerin Peer Steinbrückin ja sosialidemokraattisen puolueen liittokansleriehdokkaan Frank-Walter Steinmeierin ilmoitettua ajavansa kansainvälistä rahoitusmarkkinaveroa myös kristillisdemokraattien valtaapitävä kansleri Angela Merkel on liittynyt joukkoon.

Perjantaina Süddeutsche Zeitung kertoi, että vastoin aiempia tietoja myös Merkel on mukana rahoitusmarkkinaveron "kansainvälisten mahdollisuuksien tutkimisessa". Lehti totesi myös, että on epäselvää onko Merkel todella veron kannalla vai onko kyse taktikoinnista lähestyviä liittopäivävaaleja ajatellen.

G20-kokouksen varsinaiselle asialistalle vero ei ole luultavasti pääsemässä, epäili Merkelin kannasta kertonut Saksan hallituksen tiedottaja Ulrich Wilhelm. Hän kuitenkin huomautti myös, että veron etenemättömyys tähän asti ei tarkoita, etteikö sille voisi löytyä tilaa.

Veron tarkoituksena olisi verottaa rahoitusmarkkinoita sekä spekulaation hillitsemiseksi että varojen keräämiseksi esimerkiksi talouskriisin kustannusten kattamiseen.

Lisää tietoa aiheesta