Uutinen

Muusikot vetoavat kehitysyhteistyörahojen puolesta

Janne Sivonen
15.5.2001

Kehitysyhteistyö on yksi tämän vuoden Maailma kylässä -festivaalin pääteemoista. Useat kehitysyhteistyömäärärahojen puolesta kamppailevat järjestöt keräävät tapahtumassa nimiä vetoomukseen, jossa vaaditaan hallitusta ja eduskuntaa nostamaan määrärahat YK:n suosittelemalle tasolle.

Myös festivaalin nimekkäimmät kotimaiset esiintyjät ovat liittyneet vetoomuskampanjaan. Ultra Bran solisti Vuokko Hovatta kertoi festivaalin tiedotustilaisuudessa yhtyeen saaneen haasteen kampanjaan osallistumisesta.

"Päätimme vastata haasteeseen ja heittää samalla oman haasteemme festivaalin muille esiintyjille: toivomme, että kaikki tapahtumassa esiintyvät yhtyeet allekirjoittaisivat kansalaisjärjestöjen vetoomuksen. Lisäksi toivomme, että mahdollisimman moni festivaalivieras osallistuisi kampanjaan."

Hovatta pitää tapahtumaa muutenkin tärkeänä yhtyeelleen: "Soitimme ensimmäisen keikkamme Maailma kylässä -festivaalilla vuonna 1995 ja sen jälkeen olemme olleet mukana joka kerta. Ultra Brassa festarilla on erityinen paikkansa ja tänne tullaan, vaikka samaan aikaan muuallakin saattaisi olla keikka."

Festivaalin toista kotimaista pääesiintyjää Apulantaa edustava Sipe kertoo olevansa samoilla linjoilla Ultra Bran kanssa: "Haluan haastaa kaikki festivaaliesiintyjät mukaan ja toivon samalla, että kaikki mahdolliset ihmiset allekirjoittaisivat vetoomuksen ja ajattelisivat ylipäätään enemmän."

Anne Rauhamäki Suomen ylioppilaskuntien liitosta muistutti tiedotustilaisuudessa, että 122 000 yliopisto-opiskelijan SYL on mukana vetoomuskampanjassa kirkon ja ammattiyhdistysliikkeen rinnalla: "Meidän opiskelijoiden mielestä Suomen valtio käyttää aivan liian vähän rahaa kehitysyhteistyöhön", kertoi Rauhamäki.