Uutinen

Ministeri Lehtomäki jatkaa Cancunista Nicaraguaan

UM:n tiedote
12.9.2003

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäki matkustaa 15. - 17. syyskuuta Nicaraguaan. Matkan tarkoituksena on tutustua Suomen kehitysyhteistyöhön Nicaraguassa sekä allekirjoittaa Suomen ja Nicaraguan välinen investointisuojasopimus. Lehtomäki matkustaa Nicaraguaan suoraan WTO-ministerikokouksesta Meksikon Cancunista.

Nicaragua on yksi Suomen kehitysyhteistyön pääkohdemaista. Ministeri Lehtomäki tutustuu Suomen rahoittamiin maatalous- ja terveyssektoreiden hankkeisiin. Lehtomäki vierailee matkansa aikana Suomen rahoittamalla maitotilalla ja luomukahvitilalla Boacossa sekä tutustuu Suomen ja Nicaraguan yhteistyönä aloitettuun nuorten seksuaaliterveyden valistuskampanjaan.

Ministeri Lehtomäki allekirjoittaa matkan aikana myös Suomen ja Nicaraguan välisen investointisuojasopimuksen. Nicaraguan puolelta sopimuksen allekirjoittaa maan kauppa- ja teollisuusministeri Mario Arana. Sopimus on neuvoteltu Nicaraguan aloitteesta. Sopimusjärjestelyn tarkoitus on turvata suomalaissijoittajien asema maassa. Suomen ja Nicaraguan väliset taloussuhteet ovat toistaiseksi voimakkaasti kehitysyhteistyöpainotteisia. Nyt solmittava investointisuojasopimus edesauttaa taloudellisen yhteistyön painopisteen siirtymistä enemmän markkinaehtoiselle pohjalle.

Ministeri Lehtomäki keskustelee Suomen ja Nicaraguan suhteista myös presidentti Enrique Blanos Geyerin kanssa.

Lisätietoja: ministerin erityisavustaja Satu Mäki, puh. 09 160 56306, 040 829 3298.