Uutinen

Mielenosoitus vaatii Suomeen ilmastolakia

Ihmistulva-tapahtuma huipentuu "animaatioon" Eduskuntatalolla.
Jari Nousiainen
3.9.2009

Suomeen tarvitaan ilmastolaki, jolla sitoudutaan ilmastotieteen mukaisiin päästövähennyksiin, on Polttava kysymys -kampanjan Ihmistulva-tapahtuman viesti. Lauantaina 5. syyskuuta Ihmistulva kerää 5000 ihmistä vaatimaan Suomen päättäjiltä toimintaa ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Kööpenhaminassa järjestetään 7.–18. joulukuuta YK:n ilmastokokous, jossa on tarkoitus sopia päästövähennyksistä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Polttava kysymys -kampanja huomauttaa, että tähän mennessä teollisuusmaiden antamat lupaukset päästövähennyksistä ovat täysin riittämättömät. Neuvotteluiden onnistumisen kannalta on tärkeää, että myös Suomi sitoutuu konkreettiseen toimintaan, kampanjan verkkosivuilla muistutetaan.

Maan ystävien koordinoimassa kampanjassa on mukana 23 yhteisöä Suomen luonnonsuojeluliitosta eri yliopistojen ylioppilaskuntiin. Myös Kepa on mukana.

"Ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat dramaattisimmat maailman köyhien asuinalueilla. Siksi se on haaste myös suomalaisille kehitysjärjestöille ja niiden tekemille hankkeille", kommentoi Kepan kampanja- ja viestintäjohtaja Mika Railo. "Ilmastonmuutoksesta voi tulla megailmiö, joka tekee tyhjäksi kaikki tähänastiset ponnistelut."

Eduskuntatalon portailla nähdään lauantaina animaatio, jossa väkijoukon muodostamilla kirjaimilla välitetään kansanedustajille viesti: "Ilmastolaki. Nyt". Tempauksen lisäksi Ihmistulva-tapahtumassa Rautatientorilla on tarjolla ilmastotietoa, kasvisruokaa ja musiikkia.

Lisää tietoa aiheesta