Uutinen

Mahdollisuuksien torit tulevat taas

Vuoden 2004 Helsingin Mahdollisuuksien tori järjestetään lauantaina 22. toukokuuta kello 12-18, paikkana on todennäköisesti rautatientori.
Kai Artes
6.10.2003

Kuva: Mahdollisuuksien tori.
Järjestöt voivat ilmoittautua tapahtumaan joulukuusta helmikuun loppuun. Tarkemmat hakuohjeet postitetaan kaikille viime kevään Maailma kylässä -festivaaleille osallistuneille lokakuun aikana. Ohjeet saa marraskuusta lähtien myös osoitteesta www.kepa.fi/mtorit/helsinki/.

Toiveena on, että järjestöjen kehittelevät torin esiintymislavalle myös omaa ohjelmaa, kuten esityksiä, kilpailuja ja haastatteluja. Lisätietoja torista saa tapahtumakoordinaattori Kai Artekselta, 09-584 23 270, kai.artes@kepa.fi.

Maailma kylässä -festivaalin tulevaisuus?Kepa on teettänyt useita selvityksiä ja raportteja viime kevään festivaalista: yleisö- ja järjestökyselyn, Maailma kylässä -yleisraportin sekä laajemman evaluaation, joka sisältää tietoja myös aikaisemmilta festivaaleilta sekä Mahdollisuuksien toreilta ympäri Suomessa.

Järjestökyselyissä enemmistö järjestöistä (60 prosenttia) toivoo, että Maailma kylässä -festivaali järjestettäisiin vuosittain. Kun kysyttiin, mikä on festivaalin merkitys suhteessa Helsingin Mahdollisuuksien toriin, valinta on vielä selvempi: 55 prosenttia vastaajista piti Maailma kylässä tapahtumaa toreja tärkeämpänä. Torit asetti etusijalle vain kolme prosenttia vastaajista.

Kepa selvittelee parhaillaan mahdollisuuksia järjestää Maailma kylässä -festivaali vuosittain vuodesta 2005 lähtien.