Uutinen

Maailmanpankki tuplaa Afrikan viestintäteknologian rahoituksen

Maailmanpankki aikoo kaksinkertaistaa rahoituksensa Afrikan informaatio- ja viestintäteknologian kehittämiseksi, erityisesti internetyhteyksien parantamiseksi.
Sanna Jäppinen
31.10.2007

Maailmanpankki aikoo seuraavan viiden vuoden aikana kaksinkertaistaa rahoituksensa Afrikan informaatio- ja viestintäteknologiahankkeille. Viiden viime vuoden aikana rahoitusta on annettu miljardin dollarin edestä, ja vuoteen 2012 mennessä rahaa on siis tiedossa kaksi miljardia dollaria.

Tieto julkistettiin Ruandassa lokakuun lopulla pidetyssä informaatio- ja viestintäteknologian huippukokouksessa, johon osallistuivat muun muassa kuuden Afrikan valtion presidentit, 53 viestintäteknologiasta vastaavaa ministeriä sekä 19 IT-alan yritystä. Kansainvälisen televiestintäliiton ITUn mukaan kokouksen tavoitteena oli kanavoida "Marshall-apua" Afrikan informaatio- ja viestintäteknologiarakenteiden kehittämiseksi, Ruandan uutistoimisto kirjoittaa

Rahoitusta on tarkoitus suunnata sekä yksityiselle sektorille että tukemaan yksityisen ja julkisen sektorin yhteishankkeita. Viimeisen kymmenen vuoden aikana erityisesti Afrikan matkapuhelinmarkkinat ovat kasvaneet räjähdysmäisesti, ja nyt menestystarinaa halutaan ulottaa internetyhteyksien parantamiseen. Afrikassa internetiä hyödyntää tällä hetkellä laajakaistan kautta alle prosentti väestöstä.

"Tätä kuilua on kurottava umpeen ennen kuin Afrikka pystyy yhdistymään globaaliin talouteen ja hyödyntämään viestintäteknologiaa julkisten palvelujen kohentamisessa, köyhyyden vähentämisessä ja alueellisen yhteistyön lisäämisessä ", Maailmapankin pääjohtaja Robert Zoellick muistutti.

Lisää tietoa aiheesta