Uutinen

Maailmanpankki: Afrikan rahoitussektori avaa ovia pienyrityksille

Afrikan rahoitussektorilla menee hyvin: pankit suuntaavat toimintaansa yhä enemmän myös pienyrityksille ja köyhille, todetaan Maailmanpankin tutkimuksessa.
Sanna Jäppinen
8.3.2007

Monien Afrikan maiden rahoitusjärjestelmä on parantunut huomattavasti vuosikymmenen kuluessa, todetaan Maailmanpankin "Making Finance Work for Africa" -tutkimuksessa.

Raportin mukaan kiitos kuuluu pitkälti Maailmanpankin ajamille uudistuksille, jotka ovat lisänneet mikroekonomista vakautta ja laskeneet inflaatiota. Myös kohentunut teknologia on parantunut tilannetta, Reuters kirjoittaa.

"Pienten ja keskisuurten yritysten pitäisi saada enemmän lainoja, erityisesti pitäisi kehittää pitkän aikavälin rahoitusta", sanoi raportin päätekijä ja Maailmanpankin rahoituspoliittinen neuvonantaja Patrick Honohan Nairobissa pidetyssä rahoituskonferenssissa, uutisoi Business in Africa -verkkolehti.

Honohanin mukaan pankit ovat yhä enemmän huomanneet tekevänsä virheen, jos köyhät jätetään pankkipalveluiden ulkopuolelle.

Uudenlainen rahoituspolitiikkaa mahdollistaisi myös köyhille ihmisille liiketoiminnan käynnistämisen, Reuters kirjoittaa.

Vaikka tilanne on parantunut, on maanosan rahoitussektori maailmanlaajuisesti tarkastellen jälkijunassa: esimerkiksi vain viidesosalla aikuisväestöstä on pankkitili.

Lisää tietoa aiheesta