Uutinen

Maailman sosiaalifoorumi Brasiliassa käyntiin

Kolmatta kertaa järjestettävään sosiaalifoorumiin odotetaan viikon ajaksi noin 100 000 osallistujaa kymmenistä eri maista.
Kimmo Lehtonen
24.1.2003

Sosiaalifoorumin avajaismarssi (kuvaaja: Kimmo Lehtonen)

PORTO ALEGRE -- Yhdysvaltain hyökkäysvalmistelut Irakia vastaan, Lähi-Idän tilanne ja yleinen globalisaation vastaisuus olivat Brasilian Porto Alegressa järjestetyn samban tahdeissa kulkeneen avajaismarssin pääteemat. Kolmatta kertaa järjestettävään sosiaalifoorumiin odotetaan viikon ajaksi noin 100 000 osallistujaa kymmenistä eri maista.

Foorumin päätarkoituksena on kerätä kansalaisyhteiskunnan vaikuttajia yhteen ja avoimeen keskinaiseen debattiin, jonka tarkoituksena on visioida toisenlaista maailmaa globalisaatiokehityksen synnyttämän yhteiskunnallisen turvattomuuden ja lisääntyneen köyhyyden maailmassa.

Keskustelun alla ovat muun muassa sellaiset teemat kuin demokratia ja kehitys, ihmisoikeudet, poliittisen vallan mekanismit, sodan ja rauhan politiikka.

Suomesta foorumin kaiken kaikkiaan 1700 keskustelutilaisuuteen ja työpajaan yrittää ehtiä noin parikymmentä kansalaisjärjestöjen ja ay-liikkeen toimijaa.


Tapahtumia seuraa paikan päällä Kepan Managuan-tiedottaja Kimmo Lehtonen. Katso lisäksi:

Porto Alegren sosiaalifoorumisivut
www.portoalegre2003.org

Maailman Sosiaalifoorumin institutionaaliset sivut (engl versio)
www.forumsocialmundial.org.br

Suomen Attacista Porto Alegreen osallistuu 6-henkinen delegaatio, jonka päivittäisiä raportteja Porto Alegresta voi kansainvälisen materiaalin ohella lukea osoitteessa
www.attac.info/poa2003 (suomenkieliset raportit: valitse kieleksi FI)

Uutistoimisto IPS:n 17 hengen monikansallinen tiimi tuottaa uutisia Porto Alegresta englanniksi ja espanjaksi
www.ipsnews.net/fsm2003