Uutinen

Maailman musiikki ja kansalaisjärjestöt upeasti esillä Maailma kylässä -festivaalilla

Kepan tiedote
16.5.2003

Kuva: Erkki Tuomioja (Kuvaaja: Petri Kuokka)

Ulkoministeri Erkki Tuomioja vieraili Järjestöbasaarissa.Koko perheen Maailma kylässä -festivaali alkoi tänään Helsingissä. Sateisesta säästä huolimatta festivaalin monipuolinen ohjelma veti Kaisaniemeen runsaasti väkeä. Heti avajaisissa lavalle nousi tshetshenialainen lapsiryhmä Daimohk, jonka energia tarttui yleisöönkin. Myös Maija Vilkkumaa sai yleisön liikkeelle. Musiikki soi myös monikulttuurisuusalueen Caisa-lavalla sekä Reilun kaupan lavalla.

Kansalaisjärjestöjen toimintaa esittelevässä järjestöbasaarissa sekä ruokateemaan johdattelevissa Ruokamaailmassa ja Expossa oli kuhinaa. Festivaalivieraat viihtyivät värikkäissä teltoissa, joissa oli hyvä aistia iloista tunnelmaa sateelta suojassa. Lasten työpajoissa maalattiin lautasia ja urheat Ympäristöetsivät jäljittivät hyviä uutisia muun muassa festivaalin ruokateemasta.

Festivaalialueella vierailivat myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäki ja ulkoministeri Erkki Tuomioja. Muun muassa kansalaisjärjestöjen Ruoka-aika-kampanjaan ja reiluun kauppaan tutustuneet ministerit antoivat lämpimän tukensa festivaalin teemalle. "Reilu kauppa on siksikin kannatettavaa, että se nostaa esille kuluttajien vastuun ja antaa jokaiselle mahdollisuuden toimia oikeudenmukaisen maailmankaupan puolesta", Lehtomäki totesi. "Toisaalta reilu kauppa ei saisi jäädä vain omaksi saarekkeekseen, vaan kaiken kaupan tulisi olla reilua", Tuomioja muistutti. Ulkoministeri totesi myös, että maailman nälän poistaminen edellyttää demokraattisia yhteiskuntajärjestelmiä, sillä diktatuuri ja nälkä kulkevat usein käsi kädessä.

Festivaali jatkuu huomenna sunnuntaina, jolloin päivän aloittaa Ruokamessu Ruokamaailmassa klo 11. Päivän mittaan esiintyvät muun muassa Katri Helena, Bomfunk MC's, kuubalainen Los Cumbancheros ja espanjalainen O Jarbanzo Negro. Ohjelman lomassa voi nauttia edelleen Ruokamaailman herkuista.


Maailma Kylässä -sivut:
www.maailmakylassa.net