Uutinen

Maailma kylässä tarjoaa tänä vuonna myös näyttelyitä

Janne Sivonen
17.5.2001

Mahdollisuuksien tori on ollut perinteisesti kansalaisjärjestöjen esittäytymis- ja tiedonjakamispaikka Maailma kylässä -festareilla. Tällä kertaa järjestöt rakentava tapahtumaan aivan uudenlaisen kokonaisuuden, Maailma kylässä Expo -näyttelyteltan.

Expoon on koottu globaali- ja monikulttuurisuusteemoja valottava näyttely, jonka esineistöä on koottu järjestöjen lisäksi tiedekeskus Heurekasta, Helinä Rautavaaran museosta sekä Lähetysmuseosta. Heurekasta Expoon tulee muun muassa Työpäivä-kohde, jossa voit tehdä jakoavainta vääntämällä kuvitteellisen työpäivän tehtaassa eri puolilla maailmaa.

Näyttelyssä tutustutaan muun muassa intialaisiin riksoihin ja riksankuljettajan arkeen, kehitysmaiden lasten ja heidän vanhempiensa valmistamiin leluihin, maailman ruokakulttuureihin ja kehitysyhteistyön historiaan. Kansalaisjärjestöistä näyttelyhankkeeseen osallistuvat Kirkon ulkomaanapu, PLAN international, Kepa ja IPS, joka tuo näyttelyyn Heurekan kohteita.

Lelu Ugandasta: pahvi-tv

Lelu Ugandasta: pahvi-tv

Muualla festivaalialueella on Afrikan tähden rakentama näyttely Afrikkalaisesta kaunokirjallisuudesta sekä Maailman sarjakuvat -järjestön näyttely tansanialaisen pilapiirtäjän Gadon rasismia käsittelevistä töistä.