Uutinen

Maailma kylässä: Jytäjyrsijät potkaisi festarin käyntiin

Lasten rock-yhtye vei nuoren yleisön tihkuisesta Kaisaniemestä kuuraketilla Kuusamoon.
Esa Salminen
23.5.2009
ANNIKA MIETTINEN

JytäjyrsijätHelsingin Kaisaniemen kentällä tanssii lähinnä alle kouluikäinen joukkio. Kolea sää ei pelästyttänyt lapsiperheitä, ja rock-kitarat saavat Jytäjyrsijät-huppareihin pukeutuneet Mietin, 2, Sylvin 6, ja Aivin, 4, hyppimään tahdissa.

Minni-äidin kanssa perhe on tullut seuraamaan varta vasten Jytäjyrsijöiden keikkaa, joka avaa viikonlopun Maailma kylässä -festivaalin.

Lasten Woodstock-tunnelmiin on tullut myös satakunta muuta, monet seuraamaan suosikkibändi Jytäjyrsijöitä, mutta monet olisivat tulleet joka tapauksessa.

"Tultiin tietysti, ja katsottiin vain että mitä lastenohjelmaa on tarjolla", kommentoi Tomi Åberg kaksivuotiaan Pandora-tytön käsipuolessa. Jytäjyrsijät esiteltiin katu-uskottavana rokkibändinä lapsille, mutta ärmeät kitarat ja sanat virtahevoista ja merirosvojen aarteista tuntuivat maistuvan myös rastatukkaiselle isälle.

Pieni tihku ei jytääjien polvia jäykistänyt.

"Hyvä yritys vaikka sää onkin vähän huono", kommentoi Olavin, kohta 3, isä Lauri Korkeaoja, joka on vieraillut Maailma kylässä -festareilla usein.

Maailma kylässä -festivaali tarjoaa monipuolista ohjelmaa koko perheelle. Paneelikeskustelut, konsertit, kirjailijahaastattelut ja sadat kansalaisjärjestöt tuovat taas kymmenet tuhannet ihmiset Helsingin Kaisaniemeen Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen järjestämään tapahtumaan.