Uutinen

Maailma kylässä Helsingissä toukokuussa

Kepan tiedote
27.2.2003

Koko perheen ilmainen Maailma kylässä -festivaali tuo menoa ja meininkiä Helsingin sydämeen 17.-18.5.03. Kaisaniemen puistossa joka toinen vuosi järjestettävä viikonlopputapahtuma tarjoaa elävää musiikkia meiltä ja maailmalta sekä ainutlaatuisen katsauksen monikulttuuriseen Suomeen. Tänä vuonna festivaalin pääteema on ruoka.

Festivaali on avoinna lauantaina klo 12-20 ja sunnuntaina klo 11-18. Tapahtumaan odotetaan tänäkin vuonna kymmeniä tuhansia ihmisiä. Festivaalin pääjärjestäjä on Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa (www.kepa.fi).
 

Salsaa, hip hopia ja suomalaista iskelmääMaailma kylässä -festivaali tuo Suomeen monipuolisen joukon maailmanmusiikin tähtiä. Tulonsa ovat tähän mennessä varmistaneet muun muassa perinteistä kuubalaista tanssimusiikkia soittava Los Cumbancheros, eteläafrikkalainen hip hop -ryhmä Black Noise sekä guinealainen rumpu- ja tanssiryhmä Sembe. Kotimaisista esiintyjistä lavalle nousevat muun muassa Katri Helena, Gjallarhorn ja Maija Vilkkumaa. Lapsia viihdyttää muun muassa Loiskis-orkesteri. Oman ilmeensä ohjelmaan tuovat myös lukuisat maahanmuuttajaryhmien esitykset.

Nälkä lähtee!Festivaalin pääteemaan liittyen festivaalialueelle nousee erityinen Ruokamaailma-teltta, jossa voi maistella herkullista ja reilusti tuotettua ruokaa. Varsinaisen syötävän lisäksi ruoka näkyy myös ohjelmassa ja näyttelyissä. Merkittävässä roolissa on yli 50 kansalaisjärjestön yhteinen Ruoka-aika-kampanja (www.ruoka-aika.net), joka tähtää nälän poistamiseen maailmasta. Ruoka-aikaan osallistuvat järjestöt kampanjoivat reilun kaupan ja lähiruoan puolesta ja muistuttavat, että arkisillakin ostopäätöksillä voi vaikuttaa globaaleihin kysymyksiin.

150 näkemystä maailmastaFestivaalin sydämessä ovat tuttuun tapaan kansalaisjärjestöt, jotka esittelevät eri kulttuureita, kehitysyhteistyötä, globalisaatiota, ihmisoikeuksia, luonnonsuojelua, konflikteja, eri uskontokuntia, liikuntaa, ay-toimintaa sekä sosiaali- ja terveyssektoria. Tapahtuman ainutlaatuinen ja värikäs tunnelma syntyykin mitä erilaisimmista elämyksistä: ohjelmanumeroista, kilpailuista, näyttelyistä, työpajoista, haastatteluista, kansainvälisistä vieraista sekä monipuolisesta ruokatarjonnasta.

Festivaalin verkkosivut ovat osoitteessa www.maailmakylassa.net.

Lisätietoja festivaalista:Kai Artes, Kepan tapahtumakoordinaattori, (09) 584 23 270, (040) 543 8979
kai.artes@kepa.fi
Milma Kettunen, Kepan tiedottaja, (09) 584 23 233, (040) 765 5542
milma.kettunen@kepa.fi

Lisätietoja ohjelmasta:Timo Saari, tuottaja, Valparaiso, (09) 584 23 206, (050) 346 6359 valparaiso@surfeu.fi