Uutinen

Live 8 -konsertti yksinkertaisti ongelmia

Live 8 -konsertin ajamat toimenpiteet Afrikan hyväksi saivat afrikkalaisilta itseltään sekalaisen vastaanoton.
Jari Nousiainen
4.7.2005

Live 8 -konsertti ja Make Poverty History -kampanja ovat herättäneet paljon toivoa G8-kokouksen mahdollisuuksista helpottaa Afrikan ahdinkoa.

Liikoja ei kuitenkaan ole syytä odottaa, sanoo Britannian valtiovarainministeri Gordon Brown G8:n mahdollisuuksista Guardianin artikkelissa.

Afrikan unionin kokouksessa Libyan johtaja Muammar Gaddafi kehotti afrikkalaisia virkaveljiään olemaan anelematta apua lännestä. Hän ei saanut täysin samanmielistä vastaanottoa, mutta kehotuksen taustalla olevat syyt tunnustettiin: Afrikan ongelmia ei ratkaista vain rahoituksella ja velkojen anteeksiannolla, kirjoittaa Khaleej Times.

Ongelmat Afrikassa ovat monimutkaisempia kuin kampanjat mantereen auttamiseksi esittävät. Live 8 -konsertin ja G8-ryhmänkin ajamat toimenpiteet Afrikan hyväksi saivat afrikkalaisilta itseltään sekalaisen vastaanoton.

Kenialaisen ministerin kommentin mukaan konsertti voi olla jopa haitaksi, koska se vahvistaa ihmisten mielikuvaa huonosti menestyvästä Afrikasta, Guardianin toisessa artikkelissa kerrotaan.

Lisää tietoa aiheesta