Uutinen

Kymppiorkka juhlistaa 10-vuotiasta Maailma kylässä -festivaalia

Maailma kylässä -festivaalia varten koottu yhtye esittää kappaleita sekä vakavista aiheista että juhlatunnelman luomiseksi.
Jari Nousiainen
24.5.2005

Tänä vuonna Maailma kylässä -festivaali täyttää kymmenen vuotta. Juhlan kunniaksi festivaalille on koottu Kymppiorkka kymmenen solistin kera.

Orkesterin kitaristina on Don Huonoissa soittanut Kie von Hertzen ja rumpalina Mighty 44:n ja Antti Tuiskun Mauro Gargano. Bassoa soittaa Kalle Chydenius Samuli Edelmannin yhtyeestä ja kontrabassoa Kim Rantala Giant Robotista.

Solisteina ovat Killerissä laulanut Siiri Nordin, Ville Pusa, Mariska, Olavi Uusivirta, Emma Salokoski Quintessencesta, Mariko ja Tidjân Kwanista, Petra Tiktakista, Gimmelistä tuttu Jenni Vartiainen sekä PMMP:n Paula Vesala.

Kymppiorkan esityksestä tulee yhtyeen koonneen Teja Kotilaisen mukaan elämys, jo ainutkertaisuudenkin vuoksi. "Esiintyjät tuntevat toisiaan jo ennestään ja treeneissä alkoi syntyä synergiaa." Kappaleet on valittu festivaalin koko kirjon mukaisesti, viihteestä vakaviin aiheisiin. Valikoimassa on muun muassa U2:ta, Bob Marleyta, Alanis Morrisettea ja Stevie Wonderia.

Yksi Kymppiorkan solisteista, Jenni Vartiainen ei ole asunut Helsingissä vielä niin kauan että olisi tutustunut Maailma kylässä -festivaaliin aiemmin. Festivaalilla esiintyminen on hänestä oiva tilaisuus perehtyä myös asiaohjelmapuoleen. "Kun kerran tietoa on esillä niin pitää käydä katsomassa. Oma tiedon metsästys jää usein vähemmälle."

Juhlavuoden ohjelmaa suunnitellessa festivaalin tuottaja Kai Artes pyysi Kotilaista kokoamaan orkesterin ja solisteja festivaalilla aikaisemmin esiintyneistä artisteista. "Vaihtoehtoja oli reilu 20, ja mukana oli paljon tuttuja nimiä. Esimerkiksi Pelle (Miljoona) on ollut mukana festarilla joka kerralla", Kotilainen kertoi Kymppiorkan lähtökohdista.

Kokoamisen edetessä yhtye alkoi muotoutumaan nuorten esiintyjien orkesteriksi, mikä ohjasi Kotilaisen lopullisia valintoja. "Maailma kylässä tuottaa positiivisia mielikuvia. Mukana olevat artistit ovat mukana festivaalin hengessä, porukka on hyvä suvaitsevaisuusfestivaalille", hän kommentoi. "Esiintyjissäkin on mukana vähemmistöjen edustajia."

"Tuntuu että ollaan hyvän asian puolesta liikenteessä", Vartiainen kommentoi festivaalilla esiintymistä. Hän pitää myös koko Maailma kylässä -festivaalia positiivisena poikkeuksena festivaalien joukossa. "Festarin laatu on sellainen, että sinne mennään hyvällä mielellä. Lapsiperheetkin mahtuu mukaan."

  • Kymppiorkka esiintyy lauantaina 28.5. Maailma kylässä -festivaalien Taiga-lavalla kello 16.30

Lisää tietoa aiheesta