Uutinen

Kymmenet tuhannet ihmiset nauttivat Maailma kylässä -festivaalista

Kepan tiedote
17.5.2003

Maailma kylässä -festivaalin toinen päivä helli festivaalivieraita ja esiintyjiä. Lauantain sateen säikäyttämät ihmiset virtasivat tänään Kaisaniemen kentälle heti aamun Ruokamessua kuulemaan. Katri Helenan noustessa lavalle aurinkokin tuli piilostaan. Kuubalaisen Los Cumbancherosin soittaessa hiekkakentän täyttämä ihmismeri keinui jo kauniissa auringonpaisteessa. Laajalla festivaalialueella vieraili päivän mittaan kymmeniä tuhansia ihmisiä. Festivaalin pääjärjestäjä on Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa.

Järjestöjen ja ruokamyyjien sitkeys palkittiin, tänään kävijöitä riitti jonoiksi asti. Monenmoiset herkut kävivät kaupaksi ja tiedonhaluiset kävijät piirittivät järjestöjen esittelypisteet. Letkeän festivaalitunnelman vallitessa hymy oli kaikilla herkässä. Myös monikulttuurinen liikuntaohjelma pääsi tänään eilistä paremmin vauhtiin.

Vilinää riitti myös Ruoka-aika-kampanjan pisteessä. ”Helposti ajatellaan, että maailmankauppa on sellainen asia, johon on vaikea vaikuttaa. Tässä kuitenkin huomaa, että ihmiset haluavat saada äänensä kuuluville ja vaikuttaa myös omilla kuluttajavalinnoillaan”, iloitsi Ruoka-aika-kampanjan koordinaattori Sari Laaksonen.

Korttikampanjan kortteja jaettiinkin tuhansia, sadat lähtivät ulkomaankauppaministerille suoraan festivaalialueen postituspisteestä. Kortin tekstissä muistutetaan, että on ulkomaankauppaministerin tehtävä pitää huolta siitä, että myös Suomi ajaa kansainvälisillä areenoilla oikeudenmukaista kauppapolitiikkaa. Myös kauppojen keskusliikkeille lähetettiin runsaasti kortteja, joissa vaadittiin tarjolle reilun kaupan tuotteita ja lähiruokaa.


Lisätietoja festivaalista:
Kai Artes, Kepan tapahtumakoordinaattori, (09) 584 23 270, (040) 543 8979
kai.artes@kepa.fi
Milma Kettunen, Kepan tiedottaja, (09) 584 23 233, (040) 765 5542
milma.kettunen@kepa.fi

Lisätietoja ohjelmasta:
Timo Saari, tuottaja, Valparaiso, (09) 584 23 206, (050) 346 6359
valparaiso@surfeu.fi