iloisia afrikkalaislapsia luokkahuoneessa
Uutinen

Kuuntele: Nolo totuus kehitysyhteistyöstä

Miksi kehitysyhteistyö on tärkeää ja mitä sillä saadaan aikaan? Miten voi tulla mukaan tänään alkavaan Nolo Totuus -kampanjaan?
Sanna Ra
7.3.2019

Kehitysyhteistyö herättää paljon intohimoja: väärinkäytöksiä revitellään mediassa ja vanhentuneet stereotypiat kaivetaan esiin aina uudelleen.

Samaan aikaan ulkoministeriön selvityksen mukaan 88 prosenttia suomalaisista pitää kehitysyhteistyötä tärkeänä ja sitä toivotaan nostettavan vaalikeskusteluun

Torstaina 7. maaliskuuta alkava Nolo totuus -kehitysrahoituskampanja tähtää omalta osaltaan avaamaan keskustelua aiheesta ja tuomaan erityisesti järjestöjen tekemän työn tuloksia näkyväksi.

Fingon kehitysyhteistyötä käsittelevässä podcast-jaksossa omasta työstään ja kenttäkokemuksistaan kertovat Kirkon ulkomaanavun ohjelmatyön kehittämisyksikön päällikkö Miina Puntila, Suomen Somalia-verkoston kehitysyhteistyön hankepäällikkö Maiju Korpela sekä Fingon kehityspolitiikan asiantuntija Jonas Biström.

"Etsimme tällä sektorilla ratkaisuja erittäin isoihin kysymyksiin, jotka ovat tärkeitä inhimillisyyden ja oikeudenmukaisuuden näkökulmasta. Mutta myös se, miten ne ratkaistaan, vaikuttaa maailmanlaajuisesti meihin kaikkiin muun muassa ilmastonmuutoksen kautta," Maiju Korpela sanoo.   

Kuulemme lisäksi humanitaarisen avun ja kehitysyhteistyön eroista, sirkuskoulussa voimaantuneesta syyrialaispakolaisesta sekä siitä, miten kehitysyhteistyön arvostelu vaikuttaa työmotivaatioon.

Podcastin voi kuunnella täältä: