Euroopan Suunta -podcastin logo turkoosilla taustalla.
Uutinen

Kuuntele: EU & Afrikka: Viisi faktaa

Uusi podcast-sarja EU:sta ja Afrikasta alkaa. Ensimmäisessä jaksossa ulkoministerin valtiosihteeri Johanna Sumuvuori ja ulkoministeriön Afrikan politiikka -tiiminvetäjä Maria Kurikkala käyvät läpi viisi faktaa EU:n ja Afrikan suhteista.
Sonja Hyötylä
27.8.2020

Millaiset suhteet EU:lla on Afrikan unioniin ja eri maihin? Miksi sekä EU että Suomi työstävät uusia Afrikka-strategioitaan? Entä millaista on Suomen ja järjestöjen kehitysyhteistyö Afrikassa?  

Näihin kysymyksiin kuullaan vastauksia tänään julkaistussa 5 faktaa Afrikan ja EU:n yhteistyöstä -podcast-jaksossa, joka aloittaa Euroopan Suunta -podcastin uuden erikoistuotantokauden. Jaksossa Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtaja Aku Aarvan kysymyksiin vastaavat Ulkoministeriön Afrikan politiikka -tiimin vetäjä Maria Kurikkala sekä valtiosihteeri Johanna Sumuvuori.  

Syksyn aikana podcastista julkaistaan uusi jakso viikoittain. Kauden aikana pureudutaan EU:n ja Afrikan suhteiden nykytilaan ja tulevaisuuteen, esimerkiksi vihreisiin investointeihin, kehitysrahoitukseen sekä naisten ja tyttöjen asemaan. Ensi viikon jakson aiheena on kansainvälisten yritysten verotus, ja vieraana Saara Hietanen Finnwatchista

Podcastit julkaistaan osana Fingon ja Eurooppalaisen Suomen Eurooppatiedotus-hanketta, joka toteutetaan ulkoministeriön tuella. Lokakuussa hankkeessa järjestetään myös webinaari Afrikan unionin ja Euroopan unionin huippukokouksen alla.