Uutinen

Kuudes Maailman sosiaalifoorumi jakautuu kolmelle mantereelle

Maailman sosiaalifoorumi 2006 käynnistyy 19.1. Malin Bamakossa. Foorumi jatkuu Venezuelan Caracasissa ja Pakistanin Karachissa.
Sanna Jäppinen
17.1.2006

Vuodesta 2001 järjestetty Maailman sosiaalifoorumi järjestetään nyt ensimmäisen kerran hajautettuna. Ensimmäisenä foorumi käynnistyy Afrikassa, Malin Bamakossa 19.-23. tammikuuta. Sen jälkeen foorumi jatkuu Venezuelan Caracasissa 24.- 29. tammikuuta. Alun perin samalle viikolle kaavailtu Pakistanin Karachissa pidettävä foorumi on siirretty kaksi kuukautta eteenpäin maaliskuun lopulle.

Tähän asti WSF on järjestetty Brasilian Porto Alegressa lukuun ottamatta vuotta 2004, jolloin foorumi kokoontui Intian Mumbaissa.

Maailman sosiaalifoorumi syntyi kansalaisyhteiskunnan varjokokouksena liike-elämän vaikuttajien vuosittain Sveitsin Davosissa järjestämälle Maailman talousfoorumille. Sittemmin WSF on muuttunut itsenäiseksi kokoukseksi, ja osallistujamäärät ovat nousseet jopa sataan tuhanteen.

WSF:n tavoitteena on globaalin kansalaisyhteiskunnan vahvistaminen ja sen toimintakyvyn lisääminen. Maailman sosiaalifoorumin ohella järjestetään myös alueellisia ja paikallisia foorumeja.

Lisää tietoa aiheesta