Uutinen

Kuminkerääjien ystävä Brasilian ympäristöministeriksi

Marina Silva puhui osana sosiaalifoorumin "todistus"-sarjaa, jossa tunnetut henkilöt kertoivat elämästään ja ajatuksistaan.
Kimmo Lehtonen
28.1.2003

Kuva
Brasilian ympäristöministeri Marina Silva

PORTO ALEGRE -- Brasilian presidentin Ignacio "Lula" da Silvan uudesta politiikasta kertoo maassa käynnistetyn nälkäohjelman ja Davosin kovien puheiden lisäksi myös se, että hän on nimittänyt ministereikseen myös historialtaan hyvin radikaaleja poliitikkoja.

Yksi heistä on nykyinen ympäristöministeri Marina Silva. Hän toimi parikymmentä vuotta sitten poliittisessa opiskelija- ja ammattiyhdistysliikkeeessä yhdessä Chico Mendesin kanssa, vuonna 1989 murhatun Brasilian kuminkerääjien liiton (CNS)perustajan kanssa.

Marina Silva puhui osana sosiaalifoorumin "todistus"-sarjaa, jossa tunnetut henkilöt kertovat elämästään ja ajatuksistaan.

"Chico Mendesiltä opin sen, että asiat tapahtuvat silloin kun joku laittaa ne tapahtumaan", Silva kertoo ja täydeltä salilta aplodit.

"Jokainen meistä on osa ongelmaa ja samalla sen ratkaisua, jokainen meistä on osa kysymystä ja samalla vastausta", entinen Tyävöenpuolueen senaattori filosofoi.

Brasilian Kuminkerääjien liitto, Kepan kumppanijärjestö, voi Marina Silvan valinnasta olla enemmän kuin mielissään.