Uutinen

KUA:n pääsiäiskeräys jälleenrakennukseen

Aija Lintula
10.4.2001

Kirkon Ulkomaanavun pääsiäiskeräyksellä tuetaan katastrofien jälkeistä jälleenrakennustyötä. Katastrofit katoavat uutisotsikoista muutamassa viikossa, vaikka tuhojen korjaaminen kestäisi useita vuosia.

Myös pääsiäissunnuntain kolehti kerätään kirkoissa jälleenrakennustyöhön muun muassa Intiaan ja El Salvadoriin. Molemmissa maissa ollaan siirtymässä maanjäristysten jälkeen hätäavusta jälleenrakentamiseen.

"Juuri nyt ihmisille on kaikkein tärkeintä asunnon järjestäminen. Monet perheet ovat edelleen tilapäisissä suojissa, joita ei ole tarkoitettu pysyvään asumiseen", kertoo Luterilaisen maailmanliiton salvadorilainen avustustyöntekijä Norma Sibrian, joka on parhaillaan Kirkon Ulkomaanavun vieraana Suomessa.

Asumusten lisäksi on kunnostettava maanjäristyksissä tuhoutuneet vesi-, sähkö- ja tieverkostot. Ihmiset tarvitsevat myös henkistä tukea. Jatkuvat jälkijäristykset lisäävät turvattomuuden tunnetta entisestään.

El Salvadorin ja Intian lisäksi Kirkon Ulkomaanapu tukee jälleenrakentamista muun muassa Ruandassa, Guatemalassa ja Balkanin alueella. Välittömän hätäavun jälkeen alkavalla jälleenrakennustyöllä autetaan ihmisiä palaamaan takaisin normaaliin elämään.

Suurten tulvien, maanjäristysten ja hirmumyrskyjen vaikutus kestää vuosia. Sodasta kärsineen maan jälleenrakentamisessa nousee tärkeälle sijalle myös ihmisoikeus- ja rauhantyö. Vasta rauha antaa mahdollisuudet kehitykseen.

Pääsiäiskeräykseen voi osallistua joko kolehdein tai lahjoittamalla rahaa Sampo-Leonian tilille 800018-223340 tai muihin pankkeihin tilille 9303 merkinnällä "Pääsiäiskeräys".

Lisätietoja asiasta antavat Kirkon Ulkomaanavun tiedottaja Riitta Saarinen, puh. (09) 1802 459 tai tiedottaja Maija Sankari, puh. (09) 1802 295.