Uutinen

Konferenssi: Viestinnällä on keskeinen rooli kehityksessä

Tehokkaalla viestinnällä saadaan välitettyä tietoa ja toivoa maailman köyhille, todettiin viestinnän ja kehityksen suhdetta pohtivassa konferenssissa.
Sanna Jäppinen
30.10.2006

"Viestinnällä ja kestävällä kehityksellä pyritään samaan päämäärään - tuomaan ihmisiä lähemmäs toisiaan", totesi YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön FAOn pääjohtaja Jacques Diouf puhuessaan ensimmäisessä viestinnän ja kehityksen suhdetta pohtivassa konferenssissa Roomassa 25.-27. lokakuuta.

Diouf painotti, että tehokas tiedotus on aika kaksisuuntainen prosessi. "Kyse on dialogista, ei luennosta. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikilla osanottajien äänen on kuuluttava."

Informaatioteknologian eteneminen edistää Dioufin mukaan talouskasvua, mutta samalla hän muistutti digitaalisen kuilun levenemisestä: lähes miljardilla ihmisellä ei ole käytössä internettiä eikä kännykkää. Vaarana on, että samalla kuilu muunkin eriarvoisuuden suhteen kasvaa.

Myös perinteisellä medialla on edelleen vahva merkitys tiedonvälittäjänä. Dioufin mukaan tehokkaalla viestinnällä saadaan kylvettyä tiedon ja toivon siemen maailman köyhien mieleen.

FAOn, Maailmapankin ja Communication Initiative -verkoston järjestämä tapahtuma keräsi koolle noin 700 päättäjää, tutkijaa ja median edustajaa.

Lisää tietoa aiheesta