Uutinen

Kirkon ulkomaanavun kumppanijärjestö palkittiin maailmannäyttelyssä

Aija Lintula
22.10.2000

Kirkon Ulkomaanavun bangladeshilainen yhteistyökumppani Rangpur Dinajpur Rural Service (RDRS) on palkittu Hannoverin EXPO 2000 -maailmannäyttelyssä onnistuneesta perheviljelmien kehittämisohjelmasta. Näyttelyyn oli valittu yli 120 kansainvälistä kehityshanketta.

RDRS:n perheviljelmien kehittämisessä yhdistetään tehokkaasti puutarhanviljely, lypsy- ja siipikarjan hoito sekä kalastus. Uudenlaisella ohjelmalla lisätään kotitalouksien ruuantuotantoa ja parannetaan niiden omavaraisuutta.

Ohjelma on räätälöity erityisesti pieniä perheviljelmiä varten, ja se sisältää yksityiskohtaiset ohjeet siitä, kuinka perheet voivat varmistaa ruuansaannin pienten puutarhapalstojen avulla.

Kirkon Ulkomaanapu on tukenut jo pitkään Luterilaisen maailmanliiton ja myöhemmin RDRS:n kautta Bangladeshin maaseudun kehittämistä. Ohjelmaan on saatu tukea myös ulkoministeriön kehitysyhteistyöosastolta.

Bangladeshin maaseudun kehitysohjelma on ollut tänä vuonna myös yksi Yhteisvastuukeräyksen erityiskohteista. Yhteisvastuukeräys on yltänyt 50-vuotisjuhlavuotenaan ennätystulokseen. Tulos julkistetaan 31. lokakuuta, jolloin keräystuotto luovutetaan tasavallan presidentti Tarja Haloselle.

Bangladeshissa RDRS:n ohjelma merkitsee sadoille tuhansille ihmisille nälän ja kurjuuden vähenemistä. Maassa asuu 120 miljoonaa ihmistä, ja se on maailman tiheimmin asuttu. Se on myös erittäin altis erilaisille luonnonkatastrofeille kuten tulville.

RDRS toimi aiemmin Luterilaisen maailmanliiton Bangladeshin kenttätoimistona, mutta se itsenäistyi vuonna 1997 kansalliseksi järjestöksi. Tämä onkin yksi Luterilaisen maailmanliiton toiminnan tavoitteista.

Lisätietoja: Kirkon Ulkomaanapu, ulkomaantyön päällikkö Leo Siliämaa, puh. 1802 396 tiedottaja Riitta Saarinen, puh. 1802 459 valokuvat, Aija Lintula, puh. 1802 391