Uutinen

Kirkon Ulkomaanapu ja Lähetysseura kampanjoivat kehitysyhteistyön määrärahojen puolesta

Aija Lintula
25.3.2001

Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Lähetysseura aloittavat tänään yhteisen korttikampanjan, jonka tarkoituksena on vedota kansanedustajiin kehitysyhteistyömäärärahojen korottamisen puolesta. Kortteja ja esitteitä lähetetään seurakuntiin, jotka jakavat niitä edelleen kaikille asiasta kiinnostuneille.

Kampanjan tavoitteena on, että eduskunta ja hallitus sitoutuisivat kehitysyhteistyömäärärahojen nostamiseen 0,7 prosenttiin bruttokansantulosta vuoteen 2010 mennessä.

"Kohtaamme työssämme rikkaiden teollisuusmaiden ja etelän köyhien kehitysmaiden välisen eriarvoisuuden. Velvollisuutemme on puhua köyhien puolesta ja solidaarisuudesta. Erityisen tärkeää tämä on nyt, kun monet maat ovat jäämässä entistä enemmän kaiken kehityksen ulkopuolelle", toteaa Kirkon Ulkomaanavun johtaja Tapio Saraneva.

Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Lähetysseura ovat kaksi Suomen suurinta kehitysyhteistyötä harjoittavaa kansalaisjärjestöä, joilla on jo pitkä kokemus työstä kehitysmaissa.

"Lähetysseura näkee lähietäisyydeltä ihmisen hädän globalisoituvassa, yhä kovemmin taloudellisin ehdoin toimivassa maailmassa", perustelee Suomen Lähetysseuran lähetysjohtaja Seikku Paunonen kampanjaa.

Kevään aikana eduskunnassa käydään keskustelua vuoden 2002 talousarviosta ja muun muassa kehitysyhteistyömäärärahoista. Kampanjallaan Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Lähetysseura haluavat viestittää, että Suomessa on laaja kansalaismielipide, joka tukee kehitysmäärärahojen korottamista.

Järjestöjen kampanja liittyy osaltaan vetoomukseen, jonka arkkipiispa Jukka Paarma ja SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen esittivät Tampereella viime lokakuussa. Paarma ja Ihalainen vetosivat, että kehitysmäärärahoja tulisi lisätä vuosittain siten, että niiden osuus bruttokansantulosta lähtisi tasaiseen nousuun.

Maksuttomia kampanjakortteja voi tilata Kirkon Ulkomaanavusta, puh. (09) 1802 465 tai lähettää tilauksen sähköpostilla osoitteeseen: marjatta.rytkonen@evl.fi Kortteihin on painettu valmiiksi eduskunnan osoite, ja kortin voi osoittaa haluamalleen kansanedustajalle. Kampanja kestää toukokuun puoliväliin saakka.

Lisätietoja asiasta antavat Kirkon Ulkomaanavun tiedottaja Maija Sankari, (09) 1802 295 ja työalasihteeri Ossi Kuoppala, puh. (09) 1802 373.