Uutinen

Kirahviposti selvitti: missä ovat nyt entiset kirahvipostilaiset?

Kirahvipostin edeltäjän, Kepan uutiskirjeen perustaja kustantaa nykyään lastenkirjoja. Monet lehden parissa työskennelleet taas ovat jääneet Kepaan tai sen liepeille. Yhdestä tulee syksyksi kepan ohjelmajohtaja.
Esa Salminen
7.8.2006

Uutiskirjeen ensimmäinen numero ilmestyi keväällä 1996. Sen kokosi Kepan silloinen tiedotussihteeri Leena Reiman. Julkaisun äiti ei kuitenkaan ole surullinen lapsensa kuolemasta.

"Ihan järkevältä kuulostaa. Silloin ei nettiä ollut oikein olemassakaan ja sähköpostiakin käytti ani harva", kommentoi Hartolassa asuva Reiman.

Julkaisemista Reiman ei ole Kepan jälkeen lopettanut: hän johtaa lasten- ja nuortenkirjallisuutta julkaisevaa Pieni Karhu -kustantamoa. Yksi kustantamon hittituotteista on juoksija Wilson Kirwan satukirja "Amani-aasi ja sisäinen kauneus".

Tiedottajien työkalu

Reimanin jälkeen Uutiskirjettä ja Kirahvipostia ovat tehneet laaja kirjo Kepan tiedottajia. Heistä Kimmo Lehtonen, Sini Kuvaja, Pia Laine ja Ilona Niinikangas ovat edelleen Kepan palkkalistoilla, kaksi ensin mainittua tosin vuorotteluvapaalla. Milma Kettunen taas työskentelee nykyään ulkoministeriössä Kehityspoliittisen viestinnän yksikössä.

Lehden pitkäaikainen päätoimittaja Riikka Kämppi pitää tällä hetkellä toimistoa Ylen Hyvän toiminnanjohtajana.

Uutiskirjeestä Kepa-uransa aloittanut Janne Sivonen on pian nousemassa Kepan ohjelmajohtajaksi. Sivonen sijaistaa Maija Seppoa syyskuusta vuoden loppuun. Kirahvipostin toimittamisen ja ohjelmajohtajuuden välissä hän on toiminut Kepan Sambian- oimiston kehityspoliittisena tiedottajana sekä Helsingin-toimistossa kehityspoliittisena sihteerinä.

Kirahviposti ei tavoittanut lomailevaa Sivosta kommentoimaan lehden lopettamista. Häntä lähellä olevat tahot kuitenkin vakuuttavat, että uutisfriikiksi tunnustautunut Sivonen lukee mielellään tuoreimmat uutiset internetistä.