Uutinen

Kiinnostavatko kehitysmaiden omat köyhyyskonsertit?

Köyhyyden vastaiset megakonsertit Live 8:n tyyliin ovat tuttu juttu Euroopassa ja Amerikassa. Nyt samaan keinoon turvaudutaan myös kehitysmaissa.
Sanna Jäppinen
1.9.2005

Syyskuun 3. päivä Ghanassa ja Intiassa pidettävät köyhyyden vastaiset suurkonsertit muistuttavat maailman päättäjiä muutaman viikon kuluttua pidettävän YK:n huppukokouksen kynnyksellä, että kehitysmaat haluavat osallistua keskusteluun kehityksestä omalla äänellään. Asenteesta kertoo konserttien nimi: Standing Tall Against Poverty eli Pää pystyssä köyhyyttä vastaan.

Ghanassa pidettävään konserttiin odotetaan yli 50 000 kävijää, ja esiintyjäkaartiin kuuluvat muun muassa Salif Keita Malista, Daddy Showkey Nigeriasta ja Eric Wainaina Keniasta. Intian konsertin vetonaulana on elokuvamusiikin supertähti A.R. Rahman.

Kunnianhimoisten tapahtumien lopputulos voi kuitenkin olla pettymys, arvellaan IPS-uutistoimiston artikkelissa. Tieto konserteista julkistettiin jo kuukausi sitten, mutta kansainvälistä julkisuutta ei ole juuri herunut. Kiinnostus esimerkiksi Ghanan konserttia kohtaan on laimea paitsi länsimaissa myös Afrikassa: Bob Geldofin ja Bonon Live 8 -tempaukset keräsivät mediassa huomattavasti enemmän huomiota.

Konsertit ovat osa kansainvälisen köyhyydenvastaisen verkoston, Global Call Against Poverty (GCAP), toimintaa.

Lisää tietoa aiheesta