Uutinen

Kiina kasvattaa apuaan Afrikalle

Kiina lupasi 9. lokakuuta päättyneessä Kiinan ja Afrikan huippukokouksessa tukea kaikin keinoin Afrikan maataloutta ja infrastruktuuria.
Esa Salminen
12.11.2009

Pekingin hallitus on sitoutunut tekemään kaikkensa auttaakseen Afrikan maita parantamaan maataloutensa tuottavuutta ja infrastruktuuria, sanoi Kiinan kauppaministeri Chen Deming uutistoimisto AFP:n mukaan 9. lokakuuta Egyptissä.

Kiinan lupaukset lisätä kauppaa Afrikan kanssa ja tarjota 10 miljardia dollaria (noin 6,7 miljardia euroa) lainarahaa saivat AFP:n mukaan lämpimän vastaanoton Afrikan johtajilta, vaikka jotkut Kiinan ja Afrikan väliseen huippukokoukseen osallistuneet esittivätkin epäilyksiä siitä, että Kiina on etupäässä kiinnostunut Afrikan luonnonvaroista.

Kauppaministeri Deming lupasi myös avata maan rajoja afrikkalaisille tuotteille, ja että Kiina auttaa Afrikkaa sopeutumaan ilmastonmuutokseen.

Maailman elintarvikeohjelman WFP:n johtaja Josette Sheeran kiitteli Kiinan kasvavaa tukea Afrikan maataloudelle tuoreeltaan. Sheeranin mukaan on ilahduttavaa, että investointeja ruokaturvaan pidetään näin suuressa arvossa.

"Kiinan oma menestys aliravitsemuksen vähentämisessä ja ruokaturvan edistämisessä on esimerkki maailmalle siitä, että nälkä voidaan voittaa yhdessä sukupolvessa, etenkin kun pienviljelijöille tarjotaan lainoja ja markkinat, joille myydä tuotteitaan", Sheeran sanoi.

Lisää tietoa aiheesta