Uutinen

Keräys eteläisen Afrikan aids-työn tukemiseksi

Hannu Vilpponen
7.11.2001

Eteläinen Afrikka on maailman pahimpia aids-kriisialueita. Aidsia sairastavien ja taudin vuoksi orvoksi jääneiden lasten lukumäärä kasvaa koko ajan.

YLE on päättänyt yhdessä Suomen Punaisen Ristin, Suomen Unicefin ja Kirkon Ulkomaanavun kanssa antaa oman panoksensa aidsin uhrien hyväksi järjestämällä suurkeräyksen eteläisen Afrikan aids-työn tukemiseksi.

Ylen Hyvä -kampanja keskittyy toukokuun viimeiselle viikolle 2002, mutta keräystilit pankeissa avataan jo joulukuun alussa kansainvälisen aids-päivän 1.12. tienoilla. Keräyksen aiheen - aidsin - käsittely YLE:n ohjelmissa alkaa marras-joulukuussa esitettävillä "Steps For The Future" -projektin dokumenteilla ja lyhytelokuvilla, joita lähettävät TV2:n lisäksi TV1 ja YLE Teema.

Keväällä keräys näkyy myös katukuvassa, ja aihe tulee olemaan laajasti esillä kaikkien YLE:n radio- ja televisiokanavien ohjelmistoissa. Aihetta käsittelevien ajankohtais- ja dokumenttiohjelmien lisäksi Radio Suomi järjestää maakuntaradioissa aids-keräyksen, myös Sävellahja soi kevään aikana aids-työn hyväksi. Radiokanavista Ylen Ykkönen sekä Radio Vega ja Radio Extrem järjestävät puhelinkeräysohjelmia.

Kampanja huipentuu TV2:ssa perjantaina, toukokuun 31. päivänä lähetettävään kolmen tunnin suoraan keräysohjelmaan, jossa tunnetut viihdetaiteilijat antavat oman panoksensa aidsin uhrien auttamiseksi. Myös katsojat voivat osallistua illan ohjelmaan kartuttamalla keräystiliä ja ottamalla osaa erilaisiin kilpailuihin.

Avustusjärjestöt - Suomen Punainen Risti, Suomen Unicef ja Kirkon Ulkomaanapu - hoitavat yhdessä varsinaisen varainkeräyksen ja konkreettiset avustustoimenpiteet. SPR koordinoi järjestöjen yhteistyötä ensimmäisenä vuonna.

Ylen Hyvä -keräyksessä YLE ja maan suurimmat avustusjärjestöt toimivat ensimmäistä kertaa yhteistyössä näin laajasti. Keräyksestä on tarkoitus tehdä vuosittainen tapahtuma, jolla hankitut varat käytetään kehitysyhteistyöhön ja humanitaariseen apuun joka kerta erikseen määriteltävään kohteeseen. YLEssä päävastuu ensimmäisen keräyksen järjestelyissä on TV2:lla, joka myös koordinoi eri kanavien ohjelmahankkeita.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Hannu Vilpponen, puh (03) 3456289 tai e-mail: hannu.vilpponen@yle.fi sekä

projektipäällikkö Ariana Bäckman, (09) 12 931 tai e-mail: ariana.backman@redcross.fi.