Uutinen

Kepan verkkosivujen kävijäennätykset rikkoutuivat toukokuussa

Kepan sivustoon tehdään nyt yli puoli miljoonaa sivupyyntöä kuussa.
Jukka Aronen
4.6.2003

Kepan verkkosivujen kävijämäärät ovat olleet vahvassa kasvussa keväällä 2003. Sivusto uudistettiin maaliskuun alussa, ja sen jälkeen siihen kohdistuneiden käyntien määrät ovat lyhyessä ajassa kasvaneet noin 1800:sta päivittäisestä käynnistä noin 2800:aan. Toukokuussa www.kepa.fi-sivustoon rekisteröityi noin 87 000 käyntiä, joiden aikana tehtiin 540 000 sivupyyntöä.

Jos sivupyyntölukuja verrataan vaikkapa huippusivustoja listaavan Suomen Gallup Webin piirissä oleviin saittien lukuihin, niin Kepa ohittaa suuren joukon vahvaan keskikastiin kuuluvia sivustoja, kuten Taloussanomat, ITViikon, HTV:n, Tiede-lehden ja MeNaiset-lehden.

Yksi syy kävijämäärien kasvuun on ollut Kepan sivujen parannettu käytettävyys ja korkeampi sijoittuminen suositussa Google-haussa. Esimerkiksi hakusanoilla demokratia, kehitysyhteistyö, ihmisoikeudet tai tasa-arvo Google listaa Kepan sivut nyt kahden ensimmäisen suomenkielisen saitin joukkoon.

Hakuautomaateista Kepan sivuille päädyttiin toukokuussa useimmiten hakusanoilla Kepa, Dominikaaninen tasavalta, Afrikka ja Intia.

Suosituimpia osioita Kepan sivustossa olivat Uutiset, Kumppani-lehti, Pressisivu, Työpaikat ja Etvo. Ajankohtaiset uutisjutut houkuttelivat kävijöitä tutustumaan myös Kepan kampanjoihin ja muuhun toimintaan.

Vuoden 2000 alun jälkeen sivusto on uusittu kolme kertaa. Kävijämäärät ovat nyt kymmenkertaiset verrattuna kolmen vuoden takaiseen tilanteeseen.