Uutinen

Kepan tuella pesisvoittoon Nicaraguassa

Kimmo Lehtonen
19.4.2002MANAGUA. Siunalaisen lähiön Doloresin baseball-joukkue sai maaliskuun loppupuolella tuta, mitä tarkoittaa kova treenaaminen ja lajin hienouksien oppiminen. Kepan kummijoukkueelle pidettiin viikonlopun mittainen tehokurssi, jota vetivät legendaarisessa Managuan Boersissa aikoinaan pelannut veteraani ja nykyinen pelituomari Guillermo Gómez ja Kepan tekninen avustaja Petri Jaakkola.

Urheiluharrastuksistaan tunnettu Jaakkola opasti pojat fyysisen harjoittelun ja Gómez itse pelin teknisiin saloihin. Joukkueringissä on kahdeksantoista henkeä, joista nuorin on 17 ja vanhin 32-vuotias. Joukkue on mukana alueen "maaseutuliigassa" Liga Campesinassa, jossa pelaa 6 joukkuetta.

Gómezin mukaan joukkue on täynnä "nuoria ja kehityskelpoisia kavereita, joilta tosin puuttuu vielä harjoituksen tuomaa varmuutta".

Turhaan ei barrion hiekkakentällä viikonloppua rehkitty. Kepa Finlandia -selkätunnuksin pelaava Barrio Dolores selätti sunnuntaina pelatussa ottelussa liigavastustajansa niukasti juoksuin 7-6.