Uutinen

Kepa: UM:n päätös järjestöjen hanketukihallinnosta askel oikeaan suuntaan

Pitkään valmisteltu kansalaisjärjestöjen hanketuen hallinnoinnin uudistus palaa lähtöruutuun: ulkoistamissuunnitelmista luovutaan ja hallinnointi säilyy ulkoministeriössä.
Pia Laine
31.5.2005

Kansalaisjärjestöjen hankehallinto hoidetaan jatkossakin ulkoasiainministeriön omana virkatyönä, kertoo ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäki ministeriön tiedotteessa 1.6. Ministerin mukaan uudistusprosessin varrella väläytellystä säätiön perustamisesta ja muusta mahdollisesta ulkoistamisesta luovutaan toistaiseksi

"Olemme Kepassa iloisia siitä, että ministeri Lehtomäki nostaa tiedotteessa esiin viranomaisten ja kansalaisyhteiskunnan välisen vuoropuhelun tärkeyden", Kepan ohjelmajohtaja Maija Seppo sanoo.

Seppo muistuttaa, että kansalaisjärjestöjen kannalta on tärkeintä, että hanketuen hallinnointiin saadaan riittävästi ammattitaitoista, järjestökenttää tuntevaa henkilökuntaa. Järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeiden hyvän laadun takaaminen on niin järjestöjen kuin ministeriönkin yhteinen etu.

"Nyt on jatkettava keskustelua siitä, millaisilla rahoitusmalleilla voidaan parhaalla mahdollisella tavalla taata kansalaisjärjestöille mahdollisuus osallistua Suomen kehityspoliittisen linjauksen toteuttamiseen myös käytännön tasolla", Seppo toteaa.

 

Lisää tietoa aiheesta