Uutinen

Kepa juhlisti uusia tilojaan - luvassa myös henkistä uudistumista

Kepan tupaantuliaiset järjestettiin yhteistyössä samaan taloon muuttaneiden Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistyksen Kehyksen, KATU-verkoston, Maailma.net-portaalin ja YK-liiton kanssa.
Petra Teräntö
18.2.2005

Kepan uusissa tiloissa Helsingin Töölössä vietettiin torstaina 17. helmikuuta joulukuisen muuton kunniaksi tupaantuliaisia, jonne oli kutsuttu muun muassa jäsenjärjestöjen ja ulkoministeriön edustajia sekä Kepan vanhoja työntekijöitä. Paikalla piipahti myös kauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäki.

Timo Lappalainen ja Janne Ronkainen tupaantuliaisissa. Kuva: Tuomo Tarvas

Timo Lappalainen (Kepa) ja Janne Ronkainen (Reilun kaupan edistämisyhdistys).

Uutukaiset tilat ovat entistä laajemmat ja niiden on tarkoitus luoda myös jäsenjärjestöjen työlle toimivammat puitteet. Monet jäsenjärjestöjen edustajat kiittelivätkin tilaratkaisua juuri selkeyden ja käytännöllisyyden vuoksi. Tekniikka Elämää Palvelemaan ja DODO-järjestöjen edustaja Heidi Leino oli tyytyväinen erityisesti kokoustiloihin ja vastaanoton sijaintiin heti sisääntulon edessä. Harmillisena hän piti kuitenkin sitä, ettei järjestötilan ja kirjaston välissä ole äänieristävää seinää ja että jäsenjärjestöjen käyttöön tarkoitettuja tietokoneita on vain kaksi kappaletta.

Osa vieraista kommentoi myös Kepan tarjoamia palveluja ja Kepan kanssa tehtyä yhteistyötä. Suomen pakolaisavun ja Hyvinkään kehitysmaayhdistyksen varapuheenjohtajana toimiva Kirsi Mankila koki Kepan järjestämät koulutukset antoisina ja tarpeellisina.

"Ongelmana on lähinnä ollut se, että Kepa on kehitysyhteistyötä tukiessaan keskittynyt liiaksi perinteisissä kehitysmaissa toimiviin hankkeisiin", Mankila kritisoi.

Suvi Aherto ja Eeva Kallio Eurooppa-nuorista toivoivat jatkossa tiiviimpää yhteistyötä Kepan kanssa. Janne Ronkainen Reilun kaupan edistämisyhdistyksestä puolestaan kiitteli nykyistä yhteistyötä kumpaakin osapuolta hyödyttäväksi. Ronkainen on mukana myös Kepan hallituksessa.

"Vuosi 2005 merkitsee Kepalle henkistä uudistumista fyysisen tilamuutoksen ohella", totesi tuore toiminnanjohtaja Timo Lappalainen tervetuliaispuheessaan.

Toiminnanjohtajan mukaan Kepan suuri haaste seuraavien viiden vuoden aikana on luonteeltaan strateginen: tavoitteena on vahvistaa Kepan roolia jäsenjärjestöjen katto- ja tukiorganisaationa. Tämä tarkoittaa sitä, että osallistumiskanavia ja verkostoitumista kansalaisyhteiskunnan toimijoiden kanssa pyritään lisäämään ja monipuolistamaan.

Toiminnan suuntaa haetaan myös evaluaatiossa, jota Kepassa toteuttaa parhaillaan englantilainen INTRAC-konsulttifirma. Evaluaattorit Paul Silfverberg ja Max Peberdy olivat mukana juhlahumussa.