Uutinen

Kehitysmaat innokkaina ympäristökampanjassa

Ennätysmäärä kehitysmaiden kansalais- ja ympäristöjärjestöjä on ilmoittautunut tämän vuoden kansainväliseen "Clean Up the World" -kampanjaan.
Janne Hukka
14.8.2006

YK:n ympäristöohjelma UNEPin kanssa yhteistyössä järjestettävä kansainvälinen "Clean Up the World"  -tempaus kannustaa ja ohjaa vuosittain vapaaehtoisia siivoamaan, parantamaan ja suojelemaan luontoa.

Vapaaehtoiset istuttavat esimerkiksi puita tai ottavat osaa ympäristönsuojelutyöpajoihin, Edie-uutistoimisto raportoi.

Vuonna 1989 Australiassa pienimuotoisesti käynnistynyt kampanja huipentuu aina syyskuussa. Tänä vuonna 15.-17. syyskuuta järjestettävään tempaukseen on ottamassa osaa yli 30 miljoonaa vapaaehtoista eri puolilla maailmaa.

"Yli sata maata on liittynyt tähän mennessä kampanjaan, mutta erityisen innostuneita ovat olleet Afrikan, Aasian ja Latinalaisen Amerikan kehitysmaat. Tämä osoittaa selkeästi, että maiden taloudelliset vaikeudet tai sisäiset ongelmat eivät vaikuta yhteisöjen haluun toimia ympäristön puolesta", sanoi kampanjan luoja Ian Kiernan.

"Meidän tuleekin antaa kunnianosoituksemme niille ryhmille, jotka työskentelevät tällaisissa äärimäisen vaikeissa olosuhteissa", Kiernan lisäsi.

Tänä vuonna joka kolmas tempaukseen osaa ottavista järjestöistä tulee Afrikasta. Mantereen 28 eri valtion edustus tempauksessa on myös suurin, kirjoittaa The Times of India.

Afrikan lisäksi Argentiinan, Intian, Meksikon, Filippiinien ja Espanjan järjestöt ovat ilmoittautuneet ennätysmäärin.

Lisää tietoa aiheesta