Uutinen

Julkisuuden henkilöt vetoavat kehitysyhteistyön puolesta

Muiden muassa Sofi Oksanen, Laila Snellman, Rakel Liekki ja Niko Saarela vetoavat, ettei Suomi maksattaisi huonojen aikojen laskua maailman köyhillä.
Esa Salminen
26.8.2009

Joukko julkisuudesta tuttuja henkilöitä on vedonnut kehitysyhteistyömäärärahojen leikkausta vastaan. 112 nimeä sisältävä vetoomus julkaistiin 26. elokuuta Ilta-Sanomissa.

Vetoomuksessa toivotaan, ettei Suomen hallitus maksattaisi taloustaantuman laskua maailman köyhimmillä.

"Jos lentokone lähtee syöksyyn, on puettava ensin oma happinaamari, mutta vierustoveriakaan ei saa unohtaa. Kehitysyhteistyö on nyt tärkeämpää kuin koskaan, sillä rikkaista maista alkanut talouskriisi koettelee kaikkein kipeimmin kehitysmaita", vetoomuksessa todetaan.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet muun muassa mallitoimiston johtaja Laila Snellman, taiteilija Rakel Liekki, vuorineuvos Lasse Kurkilahti, kirjailija Sofi Oksanen, näyttelijät Niko Saarela ja Laura Malmivaara, tuottaja Riku Rantala, pianisti Iiro Rantala, nyrkkeilijä Eva Wahlström sekä muusikot Samuli Putro ja Lauri Ylönen. Yhteensä allekirjoittajia on 112.

Kehitysavun puolesta vetosi aiemmin tällä viikolla 144 kansalaisjärjestön joukko. Järjestöt halusivat luovuttaa vetoomuksensa henkilökohtaisesti pääministeri Matti Vanhaselle. Pääministeri kuitenkin kieltäytyi vastaanottamasta järjestöjä.

Lisää tietoa aiheesta