Uutinen

Järjestöt tervetulleita Estellelle

Timo Röppänen
4.9.2000

Reilun kaupan järjestöjen purjelaiva Estelle rantautuu syyskuun alussa Euroopan valloitusretkeltään. Estelle on kuluneen talven ja kesän aikana kampanjoinut ympäri Eurooppaa reilun kaupan asiaa. Tuhannet ja taas tuhannet ihmiset ovat saaneet tutustua purjelaivaan ja sen vaihtuvaan kansainväliseen miehistöön. Tiedotusvälineiden kautta Estellen purjehdusta ovat seuranneet kenties miljoonat ja kaikissa satamissa laiva on saanut innostuneen ja ystävällisen vastaanoton.

Laivan yhteydessä on pidetty vaihtuvia näyttelyitä, teatteri- ja
musiikki-iltamia, couscous-päivällisiä, diaesityksiä koululaisryhmille, saunailtoja jne. Koululaiset, poliitikot, lehtimiehet puhumattakaan tavallisista kaduntallaajista ovat tutustuneet laivaan Välimeren maista Irlantiin. Estelle on osoittanut olevansa toimiva rahtipurjelaiva ja tehokas tiedotusfoorumi sekä kotimaassa että ulkomailla.

Nyt Teillä on mahdollisuus käyttää Estelleä oman järjestönne tarpeisiin. Samalla voimme miettiä, miten juuri Teidän järjestönne voisi hyödyntää laivaa jatkossa. Estelle on 18.9.-22.9. Kaapelin rannassa järjestöjen käytettävissä esim. erilaisten tiedotustilaisuuksien tai kokousten järjestämiseen. Olemme valmiita myös esittelemään laivaa ja sen miehistö on aulis kertomaan kokemuksistaan. Laivalla toimii myös buffetti. Pienimuotoiset charter-purjehdukset ovat mahdollisia Helsingin edustalla korvausta vastaan.