Uutinen

Järjestöt ottivat yön haltuun Joensuussa

Vuoden viimeinen Mahdollisuuksien tori pidettiin Joensuussa 31. 8. osana perinteistä Joen Yö -tapahtumaa. Suositun kaupunkifestivaalin teemana oli tänä vuonna Mahdollisuuksien Yö.
Ilona Niinikangas
1.9.2006

Joensuun keskustassa sijaitsevaan Vapaudenpuistoon kohosi sateesta huolimatta yli neljäkymmentä telttakatosta, joiden alla puhuttiin muun muassa reilusta kaupasta, kummilapsista, seksuaalisesta tasa-arvosta ja eläinten oikeuksista. Mahdollisuuksien torit ovat Kepan tukemia paikallisia tapahtumia, joissa järjestöt esittelevät toimintaansa.

Miksi valitsitte tämän vuoden teemaksi Mahdollisuuksien Yön, tuottaja Marika Huusko Joen Yö -tapahtumasta?

"Halusimme kertoa kaupunkilaisille, millaista toimintaa Joensuussa ja Pohjois-Karjalassa on. Täällä on mukana järjestöjä laidasta laitaan. Haluamme tuoda esille myös marginaaliryhmiä."

Mitä uutta järjestöt tuovat tapahtumaan?

"Joen Yö on hyvän hengen tapahtuma, joka sopii koko perheelle. Tärkeintä meille on ihmisten kohtaaminen ja kanssakäyminen."

Joensuun Mahdollisuuksien tori järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa osana suurempaa tapahtumaa. Järjestely sai kiitosta sekä vierailijoilta että mukana olleilta järjestöiltä.

"Viime vuonna tori pidettiin matkustajasatamassa ja tilaisuus keräisi vain vaihtoehtonuoria, jotka olivat jo valmiiksi kiinnostuneita näistä asioista", muistelee Fidan myymälänhoitaja Helena "Tossu" Mononen. "Täällä on ihan eri meininki. Sellainen tuli mieleeni, että jos vielä päästäisiin kävelykadulle, niin kaikki olisi tosi hyvin".

Huono sää verotti kävijämäärää päivällä, mutta iltaa kohden väki alkoi liikkua vilkkaammin. Mahdollisuuksien torin yhteyshenkilö Leena Lauronen oli tyytyväinen tapahtumaan.

"Pienen kaupungin olosuhteisiin nähden tämä on ihan hyvä saavutus. Jos tapahtumaa haluaisi terävöittää, niin ensi vuonna osallistujat voisivat tietysti valita jonkun yhteisen teeman."

Lisää tietoa aiheesta