Uutinen

Järjestöt lobbaavat G8-ministereitä

G8-maiden valtiovarainministerit kokoontuvat tänään Lontooseen alustamaan kuukauden päästä pidettävää G8-johtajien kokousta Skotlannissa, kerrotaan BBC:n uutisessa.
Jukka Aronen
9.6.2005

Lontoossa on paikalla myös joukko kansalaisjärjestöjen lobbaajia, joiden tarkoituksena on saada ministerit sopimaan köyhimpien maiden velkahelpotuksesta, kaksinkertaistamaan kehitysyhteistyövarat sadan miljardin dollarin vuositasolle ja leikkaamaan rikkaiden maiden maataloustukiaisia.

Ennen kokouksen alkua Global Call to Action Against Poverty (GCAP) -järjestön tiedottaja, eteläafrikkalainen Kumi Naidoo kertoi uskovansa, että suuren yleisön taholta tuleva paine alkaa vihdoinkin vaikuttaa hallituksiin.

Richard Curtis Make Poverty History -kampanjasta puolestaan paljasti, että kampanja on lähettänyt jo miljoona sähköpostia Tony Blairille. Curtisin mukaan aktiivisuus osoittaa, että nykynuorten sukupolvea ei voi kutsua ei-poliittiseksi ja asiakysymyksistä etääntyneeksi.

Romily Greenhill ActionAid-järjestöstä oli jokseenkin pessimistinen: "Velkahelpotuksen toteutumisen todennäköisyys on noin 60 prosenttia. Emme myöskään odota suuria tuloksia avun kaksinkertaistamisesta."

Lisää tietoa aiheesta