Uutinen

Järjestöjä kuultava hankehallinnon uudistuksessa

Kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyön hanketuen uudistus etenee: ulkoministeriö selvittää nyt erilaisia vaihtoehtoja hankehallinnon ulkoistamiseksi.
Sanna Jäppinen
25.2.2004

Helmikuussa järjestetyssä keskustelutilaisuudessa kävi selväksi, että sekä järjestöt että ministeriö haluavat uudistusta mutta eri painotuksin. Ministeriössä toivotaan järjestelmän ulkoisten puitteiden pystyttämistä mahdollisimman pian, kun taas järjestöt kaipaavat remontin yhteydessä syvällistä sisältökysymysten pohdintaa.

Kepan kokoama kymmenen järjestön delegaatio vieraili 18. helmikuuta kehitys- ja kauppaministeri Paula Lehtomäen luona. Delegaation pääviestinä oli huoli uudistusprosessin tiukasta aikataulusta.

"Nyt on oikeasti uudistettava myös tukimuotoja. Tällä hetkellä on vain yksi hankeputki, johon hyvin erikokoiset ja -tyyppiset hankkeet on täytynyt sovittaa", totesi Taija Heinonen Vammaisjärjestöjen kehitysyhteistyöyhdistys Fididasta. "Hankehallinnoinnin ulkoistaminen voi parhaimmillaan tarjota järjestöille lisää liikkumavaraa ja päätösvaltaa, mutta kova kiire ei sovi demokraattiseen päätöksentekomenettelyymme."

Sekä Lehtomäki että ulkoministeriön virkamiehet lupailivat epäselvään tilanteeseen lisävalaisua 25. maaliskuuta pidettävässä hanketukiseminaarissa. Sinne toivotaan mukaan mahdollisimman paljon järjestöjen edustajia.

Osallistu keskusteluun hankehallinnon uudistamisesta Kepan verkkosivuilla