Uutinen

Isäntäperheeksi ulkomaalaiselle?

Pia Saari
11.6.2000

Kiinnostaisiko saada tuulahdus vieraasta kulttuurista kotiisi? Maailmanvaihto ry:n (ICYE) kautta on tulossa Suomeen elokuussa jälleen noin 25-30 vapaaehtoista Euroopasta, Afrikasta, Aasiasta ja Latinalaisesta Amerikasta. Nämä 18-30-vuotiaat nuoret työskentelevät vuoden ajan vapaaehtoisina sosiaalityössä vammaisten, lasten ja nuorten parissa, erilaisissa paikallisissa vapaaehtoisprojekteissa sekä kansalaisjärjestöissä. Vapaaehtoistyön lisäksi nuoret osallistuvat monin tavoin kulttuurivaihtoon ja tutustuvat paikalliseen elämänmenoon.

Suurin osa nuorista asuu suomalaisissa isäntäperheissä. Etsimme uusista kulttuurivaikutteista ja mielenkiintoisista ihmisistä kiinnostuneita isäntäperheitä kaikkialta Suomesta, erityisesti isoista kaupungeista. Mikäli kokonainen vuosi tuntuu pitkältä ajalta, voitte ryhtyä myös viikonloppuperheeksi tai ottaa vaihtarin vain osaksi vuotta. Isäntäperheiden tulisi olla ennen kaikkea avoimia ja aidosti kulttuurivaihdosta kiinnostuneita ihmisiä. Perheen muodon tai koon suhteen meillä ei ole erityisiä vaatimuksia, vaan uusperheet ja yksin elävät ovat yhtä lailla tervetulleita mukaan toimintaan. Vakituisten isäntien lisäksi etsimme suomalaisia, jotka haluavat toimia ajoittaisena ystäväperheenä Suomessa eläville ulkomaalaisille nuorille.

Maailmanvaihto ry. eli Suomen ICYE on jo yli 40 vuotta Suomessa toiminut kansainvälinen nuorisovaihtojärjestö. Tällä hetkellä ICYE toimii yli kolmessakymmenessä eri maassa, kaikissa maanosissa. ICYE:n vaihto-ohjelman lähtökohtana on rauha- ja oikeudenmukaisuuskasvatus. Maailman epäoikeudenmukaisuuden sekä poliittisen ja taloudellisen jakautuneisuuden ymmärtäminen on perinteisesti nähty tärkeänä ICYE:ssä. Toimimalla kansainvälisenä kohtauspaikkana ICYE palvelee kansainvälisyyskasvatuksen perimmäistä tavoitetta: kansojenvälistä yhteisymmärrystä.

Lisätietoja: Maailmanvaihto ry. - Piia Saari Puh. 09-7741101, icyefin@kaapeli.fi Pitkänsillanranta 11, 00530 Helsinki.