Uutinen

Inteliltä miljardi dollaria kehitysmaiden it-sektorille

It-jätti Intel pyrkii kasvattamaan tietokoneiden kysyntää kehitysmaiden markkinoilla sijoittamalla miljardi dollaria muun muassa internetyhteyksien parantamiseen ja lisäämällä koneiden käyttöä kouluissa.
Sanna Jäppinen
4.5.2006

Maailman suurin mikroprosessorien valmistaja Intel aikoo käyttää tulevan viiden vuoden aikana miljardi dollaria lisätäkseen tietokoneiden kysyntää kehitysmaissa. "World Ahead" -ohjelman tavoitteena on parantaa halpojen pc-koneiden saatavuutta, helpottaa pääsyä internetiin ja lisätä tietokoneiden käyttöä kouluissa, Intelin pääjohtaja Paul Otellini kertoi Reutersin mukaan.

Intelin valttina kehitysmaiden markkinoilla on langaton WiMax-teknologia, jonka avulla nettiyhteys saadaan nykyistä helpommin syrjäseuduillekin. Intel on myös kehittänyt alle 400 dollaria maksavan täyden palvelun pc:n erityisesti kehitysmaiden markkinoita silmällä pitäen. Otellinin mukaan Intel ei kuitenkaan tule itse myymään tuotetta, vaan se on tehty mallikappaleeksi yritysasiakkaille, jotka valmistavat tietokoneita, Philadelphia Inquirer kirjoittaa.

Intel on jo aiemmin tänä vuonna ilmoittanut kouluttavansa kehitysmaiden opettajia tietotekniikan saloihin. Tavoitteena on antaa kehitysmaiden kouluille viiden vuoden aikana  100 000 tietokonetta ja kouluttaa 10 miljoonaa opettajaa käyttämään niitä. Otellinin mukaan viimeisen seitsemän vuoden ajan yritys on jo kouluttanut kolme miljoonaa opettajaa yli 35 maassa.

Tällä hetkellä kehitysmaat muodostavat 38 prosenttia pc-koneiden markkinoista, ja vuoteen mennessä luku noussee 49 prosenttiin, ennustaa Intelin myynti- ja markkinointijohtaja Anand Chandrasekher Philadelphia Inquirerin mukaan.

Lisää tietoa aiheesta