Uutinen

Intel kouluttaa 10 miljoonaa kehitysmaiden opettajaa

Intelin uusi koulutusohjelma laajentaa viisi vuotta jatkunutta Teach the Future -hanketta, jonka avulla jo kolme miljoonaa luokanopettajaa on koulutettu hyödyntämään tietokoneita opetuksessa.
Janne Hukka
7.2.2006

Tietokonetuotteiden valmistaja Intel on ilmoittanut seuraavan viiden vuoden aikana kouluttavansa 10 miljoonaa kehitysmaiden opettajaa käyttämään tietokonesovelluksia ja -teknologiaa opetuksessa. Yritys on lisäksi lupautunut lahjoittamaan sata tuhatta tietokonetta kehitysmaiden kouluihin.

Yrityksen suunnitelmat jatkavat ja laajentavat jo viisi vuotta jatkunutta Teach the Future -ohjelmaa, joka on kouluttanut kolme miljoonaa opettajaa kehitysmaissa tietokoneen ja internetin hyödyntämiseen luokkahuoneissa, yritys kirjoittaa tiedotteessaan.

Ohjelman tarkoituksena on edistää oppimista käyttämällä hyväksi internetin, verkkosivujen suunnittelun ja tietokoneilla tehtävien projektitöiden tarjoamia mahdollisuuksia.

Intelin toimitusjohtajan Craig Barrettin mukaan ohjelma on lisäys yrityksen jo nyt vuosittain koulujärjestelmien parantamiseen varaamaan 100 miljoonan dollarin (83 miljoonan euron) budjettiin, raportoi The Hindustan Times.

"Laajennetun ohjelman kautta meillä on mahdollisuus saavuttaa miljardi oppilasta kehitysmaissa vuoden 2010 loppuun mennessä", Barrett lisää.

Lisää tietoa aiheesta