Uutinen

Helsingin Mahdollisuuksien tori onnistui hienosti

Juha Rekola
21.5.2000

Katajanokalla järjestetty kansalaisjärjestöjen Mahdollisuuksien tori onnistui tälläkin kertaa erinomaisesti. Väkeä riitti välillä tungokseen asti ja tunnelma oli tiivis kumpanakin päivänä, sanoi Kepan jäsenjärjestösihteeri Kai Artes.

Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa järjestää Mahdollisuuksien torin vuosittain. Tällä kertaa tapahtuma sijoittui Katajanokalle Ulkoministeriön kehitysyhteistyöosaston kanssa Wanhassa satamassa järjestetyn Lattarit läheiseksi -tapahtuman rinnalle. Yhteensä noin 150 kansalaisjärjestöä esitteli toimintaansa Mahdollisuuksien torilla ja Wanhassa satamassa.

Järjestäjät ovat tapahtumiin erittäin tyytyväisiä. "Hyvät kekkerit" oli satunnaisten ohikulkijoiden yleisin arvio tapahtumakokonaisuuden annista. Iltaklubeilla soittanut perulaisen rockin kuuma nimi La Sarita suorastaan villitsi oman yleisönsä.

Monelle järjestölle vuosittainen Mahdollisuuksien tori on tärkeä tapahtuma, jossa esitellään omaa järjestöä, luodaan uusia yhteyksiä ja tavataan muiden järjestöjen aktiiveja.

-Täällä teltassa on loistava rento tunnelma ja ainakin me olemme saaneet paljon uusia kontakteja, kerrottiin Suomi Sambia -seuran pöydällä, jossa muutiin sambialaisia käsitöitä. Ihmiset tulevat katselemaan niitä ja kyselemään Sambialaisesta elämästä ja sitä kautta päästään luomaan uusia suhteita.

Erilaiset järjestöt muodostavat yhdessä värikkään ja rennon koko perheen monikulttuurisen karnevaalitapahtuman, josta on tullut jo perinne.

Tuttujen vetonaulojen, järjestöjen myymän herkullisen ruoan ja afrikkalaisten rumpuryhmien lisäksi Katajanokan mahdollisuuksien torilla järjestettiin Kylän pitäjät -liveroolipeli rahasta ja vallasta, jonka avulla toriyleisölle ja roolipelin osallistujille elävöitettiin kehitysmaiden köyhyys- ja velkaongelmien taustoja pienen ihmisen näkökulmasta.

Tänä vuonna järjestöjen kehitysyhteistyötä ja monikulttuurista toimintaa esitteleviä Mahdollisuuksien toreja järjestetään 17 paikkakunnalla, suurin osa samassa viikonvaihteessa.

Ensi vuonna Helsingin Mahdollisuuksien tori järjestetään Maailma kylässä -festivaalin yhteydessä.