Uutinen

Brown: Myös köyhien maiden talouksia on elvytettävä

G20-kokouksen pitää turvata kehitysmaiden luotonsaanti, esittää Britannian pääministeri Gordon Brown.
Jari Nousiainen
19.2.2009

Kansainvälisten luottomarkkinoiden romahdettua rahoitus on ollut tiukassa kaikkialla, mutta rikkaissa maissa valtiot ovat pystyneet helpottamaan tilannetta syöttämällä rahaa markkinoille. Kehitysmailla tällaista mahdollisuutta ei ole, vaan ne tarvitsevat kansainvälistä apua, sanoo Britannian pääministeri Gordon Brown.

Reutersin uutisen mukaan Brown kerää suunnitelmia ja tukea köyhien maiden luotonsaannin varmistamiseksi, ja pyrkii saamaan hankkeen hyväksyttyä isännöimässään G20-kokouksessa huhtikuun alussa.

Brownin suunnitelman perusajatus on korvata kadonnut kaupallinen rahoitus kansainvälisten rahoituslaitosten IMF:n ja Maailmanpankin tuella. Vatikaanin L'Osservatore Romano -lehdessä ilmestyneessä kirjoituksessaan Brown kertoo neuvotelleensa jo molempien instituutioiden johtajien kanssa hankkeen toteutuksesta.

Pääministeri Brownilla on muitakin suunnitelmia rahoitusjärjestelmän uudistamiseksi G20-kokouksen käsiteltäväksi. Financial Times kirjoittaa Brownin puhuneen vahvasti veroparatiisien lakkauttamisen puolesta osana "globaalin ongelman" hoitamista.

Lisää tietoa aiheesta