Uutinen

Brown: Britannian hallitus epäonnistui köyhyyden poistamisessa

Britannian G8- ja EU-puheenjohtajuuskausilla kunnianhimoista köyhyydenpoistamisohjelmaa yhdessä pääministeri Blairin kanssa ajanut valtionvarainministeri Brown myönsi hallituksen epäonnistuneen tavoitteissaan kehitysmaiden auttamiseksi.
Jari Nousiainen
13.1.2006

Britannian hallitus ei onnistunut viime vuonna paljon julkisuutta saaneessa hankkeessaan kehitysmaiden auttamiseksi. Pääministeri Tony Blairin ja valtionvarainministeri Gordon Brownin johtamat pyrkimykset YK:n vuosituhattavoitteiden saavuttamiseksi epäonnistuivat, Brown myönsi.

Vuonna 2005 Britannia kampanjoi näyttävästi sekä rikkaimpien teollisuusmaiden sekä Venäjän muodostamassa G8-ryhmässä että EU:ssa kehitysavun kaksinkertaistamisen, velkahelpotusten ja maatalouskaupan oikeudenmukaisuuden puolesta. Tilaisuus kampanjointiin avautui, kun oli Britannian vuoro olla sekä G8:n että EU:n puheenjohtajana.

Brown kuvasi kauppaneuvotteluiden umpikujaa masentavaksi. Hänen mukaansa olisi kuitenkin syytä ajatella, ettei viime vuoden epäonnistumisesta huolimatta pidä ajatella pyrkimysten köyhyyden poistamiseksi loppuneen. Päinvastoin, Brownin mielestä viime vuonna toiminta saatiin alkuun ja virheistä on syytä oppia, kirjoittaa Guardian.

Lisää tietoa aiheesta