Uutinen

Ban: Painostakaa hallituksianne uuteen ilmastosopimukseen

Ban Ki-moon kehotti Maailman ympäristöpäivänä kaikkia lobbaamaan hallituksiaan, jotta joulukuun ilmastokokouksessa Kööpenhaminassa saataisiin aikaan hyvä seuraaja Kioton sopimukselle.
Esa Salminen
8.6.2009

"Talous- ja finanssikriisit jotka pyyhkivät maailmaa, ovat todellinen herätyshuuto siitä, että meidän tulee kehittää vanhoja kasvun tapoja, ja siirtyä kohti vihreämmän ja puhtaamman kehityksen aikakautta", YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon sanoi Wienissä 5. kesäkuuta Maailman ympäristöpäivän juhlallisuuksissa.

Banin mukaan ilmastonmuutoksesta kärsivät kaikki, mutta erityisesti maailman köyhät.

"Meillä on myös mahdollisuus muuttaa kurssia. Joulukuussa käydään Kööpenhaminassa ratkaisevan tärkeät ilmastonmuutosneuvottelut, ja meidän täytyy painostaa hallituksia 'sinetöimään diili' uudesta ilmastosopimuksesta", Ban painotti.

Banin mukaan myös uusiutuviin energianlähteisiin investoiminen olisi tärkeää, jotta maailmaa koettelevat kriisit saadaan käännettyä mahdollisuuksiksi.

YK:n ilmastokokouksessa Kööpenhaminassa pyritään saamaan aikaan seuraaja Kioton ilmastosopimukselle, joka on kirjoitettu vuonna 1997. Sopimuksen tarkoitus on määritellä sitovat tasot kasvihuonekaasujen vähentämiselle.

Lisää tietoa aiheesta